Home / archiefcentraal / de regios got talent

de regios got talent

Het lijkt wel de populaire RTL – talentenjacht Holland’s Got Talent. Jonge talenten die strijden om een felbegeerde positie om snel carrière te maken. Maar dit keer maakt de fantasiewereld van de glamour en glitter plaats voor de echte wereld van de gemeentelijke overheid. Anders gezegd: wel een talentenjacht, wel een droombaan maar niet een droomwereld.

Vijftien gemeenten in de regio Zwolle zoeken naar jong talent. Mensen met persoonlijkheid en passie, recent afgestudeerd op HBO- of WO niveau en met een maximum leeftijd van 26 jaar. Wie reageert voor 4 december maakt kans om als trainee van Talentenregio op een unieke manier snel carrière te maken binnen de gemeentelijke overheid. Talentenregio is een samenwerkingsverband tussen vijftien gemeenten uit de regio Zwolle. Bij elkaar werken er ongeveer 5.000 medewerkers in de meest uiteenlopende functies. Regelmatig zijn er dus interessante vacatures en stages.

De werving en selectie wordt onder regie van Expertisecentrum Plato uitgevoerd. Na een selectieronde van dit bureau worden halverwege december speed dates georganiseerd. Een selectiecommissie van Talentenregio selecteert de uiteindelijke trainees. De trainees kunnen rekenen op een uitdagende start van hun loopbaan. Ze worden op verschillende manieren gefaciliteerd in hun persoonlijke ontwikkeling. Zo nemen ze deel aan een opleidingsprogramma, krijgen ze coaching en dagelijkse begeleiding en worden ze ingezet op aansprekende opdrachten bij verschillende gemeenten. En wie nog steeds denkt ‘there is no business like showbusiness’, bij de gemeente werk je in een organisatie die elke dag opnieuw volop in de schijnwerpers staat.

www.talentregio.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.