Home / archiefcentraal / dag van de plastische chirurgie

dag van de plastische chirurgie

Zij laten het publiek kennismaken met de vele facetten van het vak. Het programma begint om 13.45 uur en eindigt om 16.15 uur. Het motto is: plastische chirurgie van top tot teen. De plastisch chirurgen laten graag zien dat hun vak méér is dan cosmetische chirurgie. Daarom besteden ze op deze dag aandacht aan handchirurgie, borstreconstructie en schisis (hazenlip). Stuk voor stuk hooggespecialiseerde behandelingen in Zwolle. Meer informatie: www.isala.nl/plastischechirurgie

Programma

De plastisch chirurgen van Isala geven lezingen over borstreconstructie en de behandeling van schisis. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een hechtles om te ervaren hoe het is om zeer precies te hechten onder een microscoop. Daarnaast krijgen bezoekers een rondleiding door de therapieruimte van het grootste handencentrum van Nederland. Hier werken plastisch chirurgen, handtherapeuten en revalidatieartsen samen aan het herstel van pols- en handletsels.

Breedte van het vak

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) organiseert deze landelijke dag. Plastisch chirurgen in het hele land laten het publiek op interactieve wijze kennis maken met de breedte van het vak en de vele gezichten van plastische chirurgie. Er is speciale aandacht voor hand- en polsletsels, grote trauma’s, plastische chirurgie bij huidkanker, borstreconstructies bij borstkanker, en complexe hoofd-hals chirurgie zoals het maken van een nieuwe kaak van een kuitbeen of een tong van huid van de arm. Verder is er uiteraard aandacht voor esthetische chirurgie en brandwondenchirurgie.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.