cursus koken voor mannen

Landstede Welzijn start deze maand met een cursus koken voor mannen. Heren hebben nog even de kans om zich op te geven voor deze fijne kookcursus, die onder leiding staat van Edith Westendorp. De cursus gaat van start op woensdag 9 november (en niet op 2 november zoals eerder is aangegeven). Na het succes van het vorig seizoen wordt deze cursus opnieuw aangeboden. De cursus is geschikt voor alle mannen die geïnteresseerd zijn in het koken. Tip voor vrouwen die graag hun lief eens in een schort zien: geef je man op!

In vier lessen leer je diverse heerlijke gerechten te bereiden. Het zijn zowel recepten voor hapjes, soep, hoofdgerechten, vlees en vis, maar ook zoet, cake en dessert komen aan de orde. Elke les kunnen er ongeveer 8 of 9 recepten gemaakt worden. Hier zitten zowel heel makkelijke als wat moeilijkere recepten bij. In de recepten komen diverse basistechnieken aan de orde. Stap voor stap worden de recepten doorgenomen. Edith geeft uitleg over de ingrediënten en het gebruik van de keukengereedschappen. In overleg met de groep kun je ideeën aandragen die je graag in de les verwerkt zou zien.

Alle recepten worden verzameld en in een map gedaan zodat je thuis alles nog eens na kunt maken. Bij de laatste les mag je een introducé meenemen, zij/hij kan dan meegenieten van wat je voor lekkers tijdens de cursusavond hebt klaargemaakt. De plek waar het koken zal plaatsvinden is het Kulturhus de Mozaïek, Kroonplein 64 in Lemelerveld. De avonden duren van zes uur tot ongeveer half negen. Wil je ook iets lekkers of iets anders koken? Wil je die heerlijke recepten uitproberen? Geef je dan snel op voor deze cursus. Opgave en/of informatie bij: gerda@heinkoenjer.nl of telefoon 0572-372391.

Om in de stemming te komen alvast een recept: een hoofgerecht voor vier personen, pittige penne met tomaat en makreel. Ingrediënten:

2 gestoomde makrelen van 300 gram

300 g penne

1 sinaasappel

750 gram tomaten, in stukjes

3 eetlepels olijfolie

2 tenen knoflook, geperst

½ eetlepel paprikapoeder

3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

100 gram kleine zwarte olijven zonder pit

100 gram feta, verkruimeld

zout en peper

Kook de penne in een ruime hoeveelheid water met wat zout in 10 tot 12 minuten beetgaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Snijd de helft van de tomaten in vieren en de rest in kleine stukjes. Verwijder de kop en het vel van de makrelen en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in stukken. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roer de tomaatstukjes, sinaasappelrasp, knoflook, paprikapoeder, peterselie en olijven met het sinaasappelsap en wat zout en peper erdoor. Bak het mengsel 2 tot 4 minuten op zacht vuur. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Schep de penne, makreel en tomaatparten door het tomaatmengsel en warm de pasta in nog 2 tot 4 minuten goed door. Serveer de penne met tomaat en makreel in diepe borden en strooi de feta erover. Eet smakelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.