Home / archiefcentraal / cursus betrokken omgeving ommen

cursus betrokken omgeving ommen

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven bij Multifunctioneel Centrum Carrousel, Van Reeuwijkstraat 5 te Ommen op donderdagavonden van 19.30 uur tot 21.30 uur. De cursus wordt gegeven door twee medewerkers van Dimence.

Omgaan met iemand met psychische problemen valt niet altijd mee. De situatie heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de relatie en het gezin. Je krijgt te maken met extra taken en verantwoordelijkheden en een grote emotionele belasting. Dit kan leiden tot conflicten, overbelasting en een gevoel van machteloosheid. Je voelt je misschien alleen staan in de zorg. Ook heb je wellicht twijfels en vragen: wat is de oorzaak van bepaald gedrag; hoe ga ik om met bepaalde situaties; hoe bewaak ik de balans in de relatie; hoe blijf ik zelf overeind?

Herkent je je hierin? Dan is deze korte cursus misschien iets voor jou. In de cursus komen de volgende thema’s aan bod: de balans tussen draagkracht en draaglast; communicatie; zorgen voor uzelf en anders leren denken; sociale steun in je omgeving. Voor aanmeldingen of meer informatie neem je contact op met het cursuscentrum, afdeling preventie van Dimence 038-4269522 of preventie.westoverijssel@dimence.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.