Home / archiefcentraal / crescendo zoekt ervaren slagwerker

crescendo zoekt ervaren slagwerker

Door Erna Ekkelkamp – Hoewel gezelligheid een belangrijke troef blijft, wil Crescendo haar niveau wat omhoog halen. Vanaf volgend jaar wil het Ommer orkest weer haar muzikale krachten meten tijdens concoursen. De muziekvereniging is daarom op zoek naar een ervaren slagwerker die zijn handen flink kan laten wapperen.

Het orkest zit al ruim een jaar zonder vaste slagwerker. Hoewel dit uitstekend wordt opgevangen door andere orkestleden en slagwerkers van de melletband, is Crescendo nu serieus op zoek naar een ervaren drummer. “We willen graag vastigheid, niet dat je voor iedere repetitie of optreden moet zoeken naar iemand de het slagwerk wil doen”, meldt trompettist Tom Visser. Volgens de PR-man van het orkest is slagwerk niet eenvoudig en rent een goede drummer zich suf achter het orkest om alle partijen in te vullen. “Zelfs met vijf drummers kom je nog handen te kort. Er staan namelijk heel wat instrumenten in een partij, denk maar aan pauken, tamboerijn, triangel, grote trom, bekkens, noem maar op. Een slagwerker moet echt van alle markten thuis zijn.”

Het orkest repeteert iedere maandagavond en is nu druk aan het oefenen voor het jaarlijkse kerstconcert, waarbij ze een uiteenlopend repertoire ten gehore brengen. “Het concert van dit jaar is leuk voor jong en oud. We hebben een medley van Phil Collins, een danceparty van Oudhollandse liedjes, Kyteman, filmmuziek, een leuke mars. Het is afwisselend voor het publiek, maar ook voor ons om te spelen en zeker voor een slagwerker”, promoot Visser.

Het idee om het niveau wat op te krikken, is gaandeweg ontstaan. Tom Visser is één van de oprichters van het Noord-Nederlands Jeugdorkest (NJO), dat dient als kweekvijver voor jong talent. “De eerste groep muzikanten hebben we gezocht via een Idols-achtige selectie. Nieuwe leden moeten nog altijd auditie doen. Hierdoor is het niveau hoog. Inmiddels hebben we een volle bezetting en maken we prachtige muziek.” Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Er zijn inmiddels al zes Crescendo-leden toegetreden tot het NJO. “Door veel orkesten wordt er weleens wat argwanend naar het NJO gekeken. Vaak zijn ze bang dat wij hun muzikanten willen inpikken. Het tegendeel is waar. We oefenen maar eenmaal per maand, dus is het zeker niet zo dat het NJO in plaats komt van een orkest van waar jongeren vaak al jaren in meespelen. Integendeel zelfs. Het is juist de bedoeling dat alle NJO-leden blijven spelen bij hun eigen orkest, zodat ze zoveel mogelijk musiceren”, benadrukt hij. “Voor een orkest als Crescendo is dit juist een stimulans om hoger te komen. Het is niet zo dat we nu heel fanatiek gaan worden. Gezelligheid staat bij Crescendo nog altijd op nummer één. Maar het orkest kan wel wat muzikale uitdaging gebruiken. Het is gewoon leuk om er iets meer voor te moeten doen, vooral omdat je het samen met elkaar doet”, vindt hij. “We zijn zelfs zo enthousiast geworden dat we weer mee gaan doen met concoursen. Hartstikke leuk.”

Volgens Visser is overigens niet zo dat het ene orkest beter is dan het andere. “Als NJO willen we graag samenwerken met orkesten in de regio, want samen mooie muziek maken, dat is het mooiste wat er is. Wat dat betreft wordt het ook weer eens tijd voor een gezamenlijk concert van Soli Deo Gloria en Cresendo.” Solliciteren als slagwerker? Mail naar info@crescendo-ommen.nl. Meer info op www.crescendo-ommen.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.