countus voor maatadvies en duurzaamheid

Countus vestigingsdirecteur Dick ten Klooster merkt dat duurzaamheid wordt steeds meer gemeengoed wordt en dat steeds meer bedrijven gaan er serieus mee aan de slag gaan. “Enerzijds vanwege marketingtechnische redenen, maar ook omdat ze het zelf graag willen. Met het plaatsen van de zonnepanelen, geven wij aan dat wij dit zelf ook doen in ons eigen bedrijf”, verklaart hij. “Daarnaast proberen wij het breder te trekken. Zo geven wij via ons dochterbedrijf Synergie onze klanten ook advies in het maken van keuzes op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast zijn we bezig met de afgifte van CO2 footprints. “We kijken samen met de klant op welke manieren duurzaamheid kan worden toegepast en helpen ze de juiste keuze te maken. Daarnaast leveren we energieprestatieadviezen en adviseren we in offertetrajecten”, vult Bernard Scholing aan. “En als de klant het wil, helpen we letterlijk de zonnepanelen op het dak te krijgen, want daar komt al met al nog van alles bij kijken.”

De advisering stopt overigens bij de installatietechniek. “We gaan met onze adviezen verder dan het geven van een label, maar we leveren geen technische adviezen en we verkopen ook geen systemen. Wat wij vooral willen is het inzichtelijk maken op welke manieren een ondernemer het best kan inspelen op duurzaamheid”, benadrukt Scholing. Het geven van dergelijke adviezen is echt maatwerk en dat is ook precies waarmee Countus zich in de afgelopen 85 jaar heeft onderscheiden van de rest.

“We zijn een kleine eeuw geleden voortgekomen uit OLM Verzekeringen. OLM Verzekeringen is jaren geleden veranderd in Het Groene Land en wij, de boekhoudkundige kant, hebben onze naam gewijzigd in Countus”, vertelt Ten Klooster. “Dit omdat OLM vooral werd geassocieerd met de agrarische wereld, terwijl onze werkzaamheden voor zeker vijftig procent op het MKB ligt. Wat wel gebleven is, is dat we nog steeds dicht bij onze klanten willen staan. Want maatwerkadvies kan je pas geven als je je klant goed kent. Daarom liggen onze vestigingen niet verder dan 20 kilometer van de klant.”

Naast het voeren van de administratie biedt Countus een heel scala aan producten, variërend van fiscaal-juridische advisering, bedrijfsadvies en management consultancy tot en met subsidieadvies. Dat laatste wordt gedaan via Subvention, een andere dochteronderneming. “Wij informeren onze klanten over subsidiemogelijkheden, vragen subsidies voor hen aan en verzorgen het hele administratieve natraject. En wij gaan natuurlijk voor het maximale subsidieresultaat”, vertelt Scholing. “Bij grote projecten bestaat een subsidieaanvraag vaak uit een volledig projectplan met een financiële of technische paragraaf, die van een goede kwaliteit moet zijn.”

Ook belastingadviezen worden gegeven. In de periode van januari tot eind april, wanneer de belastingaangifte moet worden ingeleverd, zal Countus regelmatig in Vechtdal Centraal praktische wetenswaardigheden en tips rond belastingzaken geven. Meer info www.countus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.