concert overijssels byzantijns mannenkoor

De opbrengst van dit concert komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Vrienden Oosteuropa in Dalfsen. Deze stichting heeft als doelstelling structurele hulpverlening ongeacht geloof, ras of afkomst.

Er zal onder andere gebougd worden aan een soort sociale werkplaats bij een kindertehuis in de buurt van de Roemeense plaats Auid. In dit kindertehuis is ook een schooltje. Dit is een door de staat erkend schooltje waar gehandicapte kinderen les krijgen. Bijna ieder jaar geeft het OBMK in de maand december in Dalfsen een benefietconcert ten behoeve van het werk van deze Stichting

Het koor is gestart in januari 2000. Vorig jaar heeft het koor zijn 10-jarig bestaan gevierd met een concertreis naar de stad Oradea in Roemenie. Met deze plaats heeft het koor een speciale band opgebouwd door de vele benefietconcerten die het koor in Dalfsen heeft gegeven voor hulp aan deze plaats. Van 13 tot en met 15 mei 2011 heeft het koor een succesvolle concertreis gemaakt naar de bekende Duitse stad Hamelen. Daar heeft het koor een concert mogen geven in de 1200 jaar oude Münster St. Bonifatius. Binnen het koor is nog plaats voor enkele zangers. Vanuit Dalfsen zingen intussen 4 mannen hun partij mee. Het koor repeteert iedere maandagavond in Almelo.

Het OBMK hoopt een groot aantal bezoekers te kunnen verwelkomen in de Grote Kerk. Tijdens het concert zullen een aantal uit de Byzantijnse ritus stammende stukken uit Liturgie van Chrysostomos worden gezongen. Ook zal een aantal kerstliederen ten gehore worden gebracht. Naast deze liturgische stukken staan enkele “profane” stukken op het programma. Het concert begint om 20.00 uur. De kerkdeuren gaan open om 19.30 uur. De entreeprijs bedraagt 10 euro. Voorverkoopadressen: Ap Kleinlugtenbeld, De Singel 31, Dalfsen, tel.433140. Kerkelijk Centrum “De Overkant”, Kerkplein 22, Dalfsen (tijdens openingsuren). In de pauze kunnen de bezoekers tegen inlevering van de entreekaart een kop koffie of thee krijgen in het naast de Grote Kerk gelegen Kerkelijk Centrum “De Overkant” aan het Kerkplein.

Meer informatie over het koor kun je vinden op: www.OBMK.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.