Home / archiefcentraal / concert excelsior en radujsja indrukwekkend

concert excelsior en radujsja indrukwekkend

Door Marietje Luttekens – Kleinkoor Excelsior en Russisch koor Radujsja hadden zondagmiddag 20 november 2011 een concert in de Heilige Willibrorduskerk in Vilsteren. Radujsja (Wees Blij) is een Russisch vrouwenkoor uit Overijssel en trad zondag als eerste koor voor het voetlicht. Het nog jonge koor bracht op indrukwekkende wijze een aantal Russisch Byzantijnse liederen ten gehore. Onder leiding van dirigente Adelya Malikov heeft dit koor zich op een uitmuntende wijze gepresenteerd.

De leden van Kleinkoor Excelsior prijzen zich gelukkig met de komst van dezelfde dirigent, de uit Tatarstan afkomstige en in Ommen wonende Adelya Malikov. Adelya wist het koor in zeer korte tijd al aardig te laten zingen naar haar deskundige inzicht. Het betekende voor dirigent en koor, vanaf half september tot aan het concert, heel hard werken. Zondagmiddag heeft het publiek kennis kunnen maken met het resultaat van aller inzet. Vooral in het verstild gezongen, mooie lied Tebe Poem van de Oekraïense componist Dimitri Bortniansky lieten dirigent en koor het bijzondere van de nieuwe samenwerking horen.

De pianobegeleiding van Excelsior was in goede handen bij Frans Dijkstra, ook uit Ommen. Tussen het optreden van de beide koren verzorgde Frans orgelspel, zijn favoriete instrument. Hoe kan het ook anders: Frans en het orgel vulden met Buxtehudes Preludium in Ddur de kerk met prachtige tonen. Kleinkoor Excelsior en Radujsja kijken terug op een geslaagd concert.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.