Home / archiefcentraal / claude debussy en maurice ravel

claude debussy en maurice ravel

2012 is het Debussy-jaar en wij stellen deze componist centraal. Ook is er uitgebreid aandacht voor zijn tijdgenoot Maurice Ravel.

Claude Debussy wordt met zijn baanbrekende werk vaak gezien als de verbindende schakel tussen de traditionele muziek en de 20e eeuwse stijlen. Deze verbinding tussen ‘oude’ en ‘nieuwe’ muziek wordt ons gedemonstreerd aan de hand van talrijke muziekfragmenten en beelden door Marcel Zwitser, een bekende naam voor menig concertganger. Dikwijls verzorgt hij een toelichting, voorafgaand aan concerten van het Orkest van het Oosten. Hij doceert muziek- en cultuurgeschiedenis aan de Schumann Akademie te Zwolle en publiceert in diverse bladen, waaronder het befaamde muziektijdschrift ‘Luister’.

Na afloop is er, onder het genot van een drankje, gelegenheid om samen met Marcel Zwitser na te praten over de avond. De avonden van het Cultureel Café Dalfsen zijn voor iedereen toegankelijk en worden gehouden in Het Pluspunt, Pleijendal 89 te Dalfsen. Aanvang 20.00 uur, entree 7 euro 50, inlichtingen cultureelcafedalfsen@gmail.com

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.