bakkerij ten brinke bezorgt ontbijt op scholen

Ontbijten Blijft broodnodig, zeker voor de kinderen, van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 november vindt daarom de negende editie van Het Nationaal Schoolontbijt plaats op 2.500 basscholen in het hele land. Tijdens deze dagen worden er door de bakkerij Ten Brinke uit Ommen 1517 ontbijtjes bezorgd. De volgende scholen doen hierbij aan mee: Koningin Juliana School en de Triangel uit Witharen, Ommerkanaal, ’t Kompas uit Dedemsvaart. De scholen De Kardoen, t’ Kompas, Guido de Bres, De Schakel uit Beerzerveld en de Hoge Graven, de Dennenkamp en de Nieuwe Brug in Ommen.

Bakkerij ten Brinke zorgt voor het verse brood en de verse broodjes voor alle ontbijten en hij levert de ontbijtpakketten aan bij de scholen. “Samen met de scholen maken we er een echt ontbijtfeestje van”, zegt Berjan ten Brinke “En daar hoort brood bij, want daarin zitten alle vitamines, mineralen en vezels die de kinderen nodig hebben om de dag te beginnen”.

Ontbijt is broodnodig

Ontbijten is broodnodig. Een ontbijt helpt het lichaam opgang en voorkomt bij leerlingen concentratieproblemen op school. Ook helpt een goed ontbijt bij een goede stoelgang en bij het nastreven van een gezond gewicht. Het Nationaal Schoolontbijt laat kinderen, hun ouders en hun leerkrachten het belang zien van een goed ontbijt, ook de Maag Lever Darm Stichting juichen dit initiatief toe.

Ontbijtpakketten

Alle 2.500 deelnemende scholen ontvangen deze week eerst de ontbijtpakketten aangeleverd via bakkerij ten Brinke, hier zit alles in wat er verder nodig is voor het ontbijt, de verse broodjes worden de ochtend vers gebakken en vervolgens bezorgd bij de scholen.

Goede doelen

Het Nationaal Schoolontbijt kiest elk jaar een goed doel. Net als vorig jaar zijn er dit jaar twee goede doelen, de deelnemende scholen betalen € 0.25 per ontbijtje voor het goede doel, dit zijn de stichtingen Right To Play en Bake for Life. Beide organisaties zijn in ontwikkelingslanden actief om kinderen een beter leven te geven.

TV-programma, lesmateriaal, website en Hyves

Dit jaar krijgt Het Nationaal Schoolontbijt ook een eigen tv-programma. In de ontbijtweek doet RTL 8 tijdens telekids dagelijks om 16.35 verslag van dit landelijke evenement.

Daarnaast is er voor alle basisscholen nieuw lesmateriaal, de website www.schoolontbijt is volledig vernieuwd en op Hyves kunnen kinderen vrienden worden met Brody het logomannetje en zo kans te maken op een rolletje in zijn strip.

Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het voorlichtingsburo Brood.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.