Home / archiefcentraal / avonden over ongewenste kinderloosheid

avonden over ongewenste kinderloosheid

Begin 2012 houdt Stichting Ambulante Fiom Zwolle in samenwerking met Freya thema-avonden over ongewenste kinderloosheid. Deze serie van 3 avonden vindt plaats bij Fiom-bureau Zwolle op de woensdagen 25 januari, 15 februari en 7 maart 2012. Tijdens de avonden komen thema’s als ‘omgaan met je omgeving’, ‘relatie, seksualiteit en intimiteit’ en ‘het verlies van de droom’ aan bod.

De avonden zijn bedoeld voor mensen die ongewenst kinderloos zijn en niet (meer) deelnemen aan een medisch behandeltraject. Het doel van de avonden is het bespreekbaar maken van psychosociale aspecten die te maken hebben met ongewenste kinderloosheid, onder andere door lotgenotencontact.

Tijdens elke van de avonden wordt het thema eerst ingeleid door een spreker die veel ervaring heeft met dit thema. Daarna is er ruimte voor onderlinge ontmoeting en uitwisseling. Elke avond staat een ander thema centraal.

Op 25 januari is het thema ‘Omgaan met de omgeving’. Goedbedoelde opmerkingen van vrienden of familie kunnen soms heel anders over komen. Odile van Eck verzorgt op deze avond de inleiding. Odile is onder andere bekend van het boek ‘Een onzichtbaar verlies’. Deelnemers aan deze thema-avond worden uitgenodigd deze avond ook iemand mee te nemen uit hun omgeving.

Op 15 februari staan ‘Relatie, seksualiteit en intimiteit’ centraal. Wat verandert er op dit vlak als je definitief weet dat er geen kinderen komen? Marianne Emmelkamp is op deze avond gastspreker. Marianne verzorgt cursussen en trainingen op het gebied van partner- en relatietherapie en seksualiteit. Woensdag 7 maart is het thema ‘Verlies van de droom die betekenis gaf aan je toekomst’. Rouwverwerking rondom de ongewenste kinderloosheid. Deze avond wordt geleid door Hannette Webbink, gespecialiseerd maatschappelijk werker bij de Fiom.

Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met Fiom Zwolle via zwolle@fiom.nl of 088-1264930. De thema-avonden worden gehouden op het bureau van de Fiom, Emmastraat 11, Zwolle. De bijeenkomsten starten om 20.00 uur en worden om 22.00 uur afgesloten. Kosten voor deelname bedragen 7 euro 50 per deelnemer per avond. Afhankelijk van de polis kunnen deelnemers een beroep doe op hun zorgverzekeraar.

De Fiom is gespecialiseerd in psychosociale hulpverlening. De levensvragen waarbij de Fiom ondersteuning biedt, hebben te maken met (on)bedoelde zwangerschap, tienerouderschap, zwangerschapsverlies, ongewenste kinderloosheid, afstand doen van een kind, afgestaan/geadopteerd zijn en (inter)nationale zoekacties naar familieleden. De Fiom is een landelijke organisatie met negen regionale bureaus, verspreid over het land. Freya is een vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Freya helpt bij het hanteren van de situatie. Daartoe verstrekken zij informatie over alle mogelijke onderwerpen die met vruchtbaarheidsproblematiek te maken hebben.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.