aanpak jeugdwerkloosheid

In de regio is in 2011 de jeugdwerkloosheid met 12 procent gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In totaal zijn er over 2011 9.195 jongeren aan een stage of leerwerkbaan geholpen. Hiervan kregen 1.570 jongeren een vaste baan (710 over de laatste vier maanden), 1.498 jongeren kregen een leerwerkbaan (450 in het laatste tertaal), 6.127 jongeren kregen een stageplek (1.081 in de laatste vier maanden).

In de regio IJssel-Vecht werken gemeenten, UWV, werkgevers, onderwijsinstellingen, kenniscentra en de provincie Overijssel samen aan het voorkomen en bestrijden van de werkloosheid onder jongeren. De ambitie voor 2011 is om 2.607 jongeren een baan aan te bieden, voor 2.209 jongeren een leerwerkbaan te vinden en voor 9.861 jongeren een stageplek te vinden.

De afgelopen maanden is echter de plaatsing op banen en stageplekken achtergebleven op de ambitie. De verklaring hiervoor ligt in de zomermaanden, dan is het aanbod van stage- en werkplekken altijd minder. Daarnaast is het aanbod in vacatures bij UWV WERKbedrijf in augustus 2011 met 30,5 procent (ten opzichte van 2010) afgenomen, wat ook gevolgen heeft voor het aantal vacatures voor jongeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.