Home / archiefcentraal / 10 verschillen rond onafhankelijksheidsdag

10 verschillen rond onafhankelijksheidsdag

Nederland viert jaarlijks de bevrijding van vijf jaar overheersing door Duitsland. Suriname viert jaarlijks de bevrijding van eeuwen onderdrukking door Nederland. De ene bevrijding is de andere niet. Tijdens de onafhankelijkheidsviering denken mamma en pappa Suri vast wel even aan hun studerend kind. Dat moest naar Nederland om arts, econoom, ingenieur of iets anders te kunnen worden. De ene onafhankelijkheid is de andere niet.

De tekeningen van Coenen verschijnen in meerdere bladen, zoals al vijftien jaar lang in het dagblad De Telegraaf. Sinds februari 2009 staan er ook tekeningen van de Olstenaar in de krant van Salland Centraal. In de vorm van een puzzel. Een ‘zoek de tien verschillen’, waarbij de plaatjes zijn gekoppeld aan de actualiteit. Op zaterdag plaatsen we de oplossing op onze site. Had je alles goed?

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.