Home / archiefcentraal / zwemmen voor waterproject mali

zwemmen voor waterproject mali

De toestand van het weinige water in Mali is heel slecht. Het regent in Mali maar heel weinig en het water dat er is is haast niet te gebruiken. Plan Nederland heeft zich het lot van deze Afrikaanse mensen aangetrokken. Samen met heel veel Nederlandse kinderen gaan zij zorgen voor schoon water in de dorpen van Mali.

Ongeveer 40000 kinderen gaan schaatsen of zwemmen voor water. Hiervoor laten zij zich sponseren door ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes enzovoort. Als alles naar wens verloopt zwemmen en schaatsen de kinderen in Nederland ongeveer een miljoen euro bij elkaar. Met het geld kan Plan heel wat waterprojecten uitvoeren. In 2009 haalden de Ommer kinderen een bedrag van 17842 euro en 56 cent op.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.