Home / archiefcentraal / winter walking dinner in ommen

winter walking dinner in ommen

Wandelen, kletsen, eten, genieten én geld inzamelen voor het Vechtgenotenhuis, dat is het doel van het Winter Walking Dinner, dat zal starten bij Hotel De Zon. Een initiatief van het Vechtgenotenhuis, dat door Johan Drenth, chefkok bij Paping en Wim Wildeboer, eigenaar van Wildthout direct enthousiast werd ontvangen. “Toen ons gevraagd werd hieraan mee te werken, heb ik direct ‘ja’ gezegd”, zegt Drenth. “Ten eerste omdat het in januari inderdaad een rustige tijd is en het leuk is als er na al die feestelijkheden in december ook dan iets te doen is, maar vooral omdat ik het Vechtgenotenhuis een warm hart toedraag. Want het is tegenwoordig helaas zo, dat bijna iedereen in zijn of haar omgeving met kanker geconfronteerd wordt. Het Winter Walking Dinner is een mooie manier om hier even bij stil te staan.”

Gerda Bruggeman van het Vechtgenotenhuis knikt instemmend. “Dat is het zeker, maar het is vooral de bedoeling dat het een vrolijke avond wordt. De nadruk ligt op sfeer en gezelligheid en dat wij er als Vechtgenotenhuis op die manier wat aan overhouden, is mooi meegenomen.” Voor Wildthout komt eind januari perfect uit. Net als tijdens de voorgaande jaren, wordt het hotel in die periode overgenomen door studenten van de Deltion Hotelschool. “Dat betekent dus een paar extra handen, zodat we er echt iets moois van kunnen maken”, aldus Wildeboer.

En mooi, dat wordt het volgens de organisatoren zeker. Na een voorgerecht bij Hotel de Zon, wandelen de deelnemers onder begeleiding van kaarslicht en een verhalenverteller door Het Laar en zullen ergens onderweg verrast worden met een heerlijk tussengerechtje. Daarna wordt de tocht vervolgd naar Hotel Restaurant Paping, waar genoten kan worden van het hoofdgerecht. Daarna staat er opnieuw een wandeling op het programma. Ook tijdens dit deel van de route worden de deelnemers op unieke wijze begeleid naar Hotel Wildthout, waar uitgebreid kan worden genoten van een dessertbuffet. Na afloop worden de deelnemers op romantische wijze teruggebracht naar het startpunt, waar (op eigen rekening) nog een afzakkertje genomen kan worden in Uncle Henry’s Pub.

Het Winter Walking Dinner wordt gehouden op vrijdag 27 januari 2012 en begint om 18.00 uur. Het evenement kost 50 euro per persoon. Mail voor info naar winterwalkingdinner@gmail.com

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.