wethouder voor even superheld

De wethouder las voor uit De Kameleon, een spannend verhaal over de tweeling Hielke en Sytze die een heldendaad verrichten. Dat paste prima bij het thema Superhelden waarover de kinderen van Het Kardoen een gedicht gemaakt hadden. Niet alleen beroemdheden zijn helden, ook gewone jongens en meisjes, vaders en moeders kunnen helden zijn.

Brandweerman Raymond Nijenhuis vertelde over het werk van de brandweer en liet met een oude sirene horen hoe vroeger de brandweermensen opgeroepen werden voor een brand. Zo’n veertig kleine superhelden luisterden samen met hun ouders en leerkrachten geboeid naar de spannende verhalen.

Deze middag is ook de Superhelden Superspaarplaatjes Actie van start gegaan. Patrick Makkinga, leerling van Het Kardoen kreeg als eerste een album van de bibliotheek overhandigd. In dit album kunnen plaatjes van 30 boekenhelden verzameld worden. Elke keer als een kind boeken komt lenen kan het op vertoon van de uitleenbon een pakje Superhelden afhalen. Vrijdag 14 oktober is de eerste ruilbeurs in de bibliotheek. Die begint om 18.00 uur.

De Kinderboekenweek krijgt op vrijdag 14 oktober om 18.30 uur een vervolg met de workshop illustreren door illustratrice Marit de Wolf. Vijftien kinderen van acht tot twaalf jaar kunnen aan deze unieke workshop meedoen. Er is op dit moment nog plaats voor enkele deelnemers. Zij kunnen zich telefonisch via 0529-452158 of via bib.ommen@bibov.nl aanmelden.

Verder kan er in de Kinderboekenweek in de bibliotheek nog getekend of een collage gemaakt worden. Er is een woordzoeker en een kleurplaat en in het centrum van Ommen is een speurtocht langs de etalages van de winkels. Daar zijn boeken en letters verstopt. Wie de letters in de goede volgorde zet leest de naam van een superheld. Deelnameformulieren hiervoor zijn te krijgen bij Boekhandel Bruna en in de Bibliotheek.

Voor alle prijswinnaars van de verschillende acties van Bibliotheek en Boekhandel Bruna is de prijsuitreiking op vrijdag 14 oktober om 19.45 uur in de Bibliotheek. Arjen Boers van Boekhandel Bruna komt dan de prijzen uitreiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.