Home / archiefcentraal / week van het geld

week van het geld

Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld worden kinderen financieel bewuster gemaakt. Medewerkers van Rabobank Vaart en Vechtstreek verzorgen gastlessen op basisscholen voor groep 7 en 8. Speciaal voor de gastlessen is het spel Cash Quiz ontwikkeld waar alle onderwerpen over omgaan met geld aan bod komen: Pinnen, hoe werkt dat nu eigenlijk? Hoe zorg je dat je niet meer geld uitgeeft dan je hebt? Hoe vergelijk je prijzen en bereken je hoeveel tijd je nodig hebt om te sparen voor een iPod of laptop? Het spel wordt gespeeld met de hele klas en duurt 45 tot 60 minuten.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is actief betrokken bij de Week van het geld. De NVB en een achttal banken hechten groot belang aan financiële educatie van kinderen zodat ze verstandig leren omgaan met geld. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Meer info op www.weekvanhetgeld.nl

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.