vriendelijke buurvrouw gezocht

Meedoen in de maatschappij is makkelijker als je Nederlands spreekt.

In Ommen kunnen inburgeraars ondersteuning krijgen naast de taallessen die zij op school krijgen. Ondersteuning in de vorm van een taalcoach, een vriendelijke ‘buurvrouw’ die wekelijks bij je langskomt of met wie je samen gaat winkelen of sporten. Iemand die de tijd voor je heeft als je een woord even niet meer weet. Iemand aan wie je kunt vragen hoe je op visite gaat en die het niet raar vindt dat veel vragen stelt.

“Een taalcoach is een vrijwilliger die de inburgeraar ondersteunt met het aanleren en het in praktijk brengen van de Nederlandse taal. Samen ondernemen zij activiteiten om de Nederlandse samenleving beter te leren kennen en om wegwijs te worden in de gemeente Ommen. Door een taalcoach te koppelen aan een inburgeraar krijgt zij extra ondersteuning op weg naar het examen. De taalcoach leert ook veel van de nieuwe stadsgenoot, bijvoorbeeld over de gewoonten en gebruiken uit haar geboorteland. Daarnaast wordt er samen vaak heel wat afgelachen en is het gewoon heel gezellig”, zegt coördinator Ingrid van der Velde. “Vertrouwen geven en het durven spreken is eigenlijk het allerbelangrijkste.”

Momenteel zoekt Humanitas dus vrouwen die het leuk vinden om iemand te helpen zich prettiger te voelen in haar nieuwe woonplaats en die wekelijk een ochtend of een middag de tijd hiervoor hebben. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Humanitas, Ingrid van der Velde, telefoon 06-21479649. Mailen kan ook naar taalcoaches-ommen@kpnmail.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.