volleybalster bevers alleen aan kop na winst

Beide partijen begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Tot de vijftien punten haalden de Bevers eerst de punten binnen, maar het langzaamaan nam Olypmia het initiatief over. De Bevers konden de eerste set niet meer naar hun hand zetten en de set werd met 24-26 verloren.

Ook de tweede set begon de Bevers sterk. De prikballen en de servicedruk waren lastig voor Olympia, maar verdedigend kon dit team dat goed opvangen. De Bevers hadden daarom soms moeite om te scoren, maar met wissel Ilse Reimink bleven de Bevers bij. Bij 22-22 kwam het omslagpunt en werd het 23 voor Olympia. De Bevers kon dit helaas niet meer rechtzetten en de set werd verloren met 23-25.

De derde set was allerlaatste kans om de wedstrijd naar de kant van de Bevers te halen. De dames begonnen dan ook met een uitermate goede servicedruk waar Olympia geen antwoord op had. Deze set werd volledig gedomineerd door de Bevers. Olympia was kansloos. De wedstrijd werd met een memorabele stand van 25-05 binnengesleept aan de kant van de Bevers.

Om de koppositie te veroveren moest ook de vierde set gewonnen worden. Olympia had zich echter weer herpakt in de vierde set, waardoor de punten deze set weer werden verdeeld. Beide teams waren scherp en scoorden op juiste momenten. De meiden van Olympia waren stug in de verdediging en scoren ging lastig, maar de Bevers wist de prikballen op de juiste plekken neer te leggen. De Bevers trok hierdoor aan het langste eind en won de set met 25-21.

Door de winst in de vierde set maakte de Bevers nog steeds kans op de overwinning. De vijfde set ging van start met Olympia aan de opslag. De Bevers waren er klaar voor en vastbesloten om de vijfde set, de zege èn de eerste plek binnen te halen. Olympia was al snel haar opslag kwijt en de Bevers konden met de servicedruk uitlopen tot 7-3. Het achtste punt van de set ging wat moeizaam, maar de Bevers bleven in de winning modus. De Bevers wonnen de set uiteindelijk met 15-11.

De overwinning betekent een eerste plaats in de promotieklasse A. De Bevers staan nu een punt los van de nummer twee en zal in de komende wedstrijden veel punten moeten halen om los te komen. De doelstelling om te gaan voor promotie kan nog steeds worden behaald. Deze week nog zullen de dames er op vrijdagavond 4 november op uit trekken om te spelen tegen TMF/DOK, dat momenteel de achtste plaats bekleed. De wedstrijd zal om 21.00 uur van start gaan in sporthal Dwingeloo.

De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt op zaterdag 12 november om 18.30 uur gespeeld in sporthal Heidepark.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.