Home / archiefcentraal / vier de schoonheid van de nacht

vier de schoonheid van de nacht

. Om 20.00 uur is er dan een nachtverhaal van meesterverteller Loek Boer in het Natuur Informatie Centrum van Ommen met aansluitend een nachtwandeling over de Besthmenerberg naar de brandtoren daar, om de lichtplekken van onze gemeente van bovenaf te zien.

Nu legt zo’n eenmalige actie weinig gewicht in de schaal waar het om structurele lichtvermindering of energiebesparing gaat. Bewustwording dat het allemaal best minder kan met die lampen, straatlantaarns en reclame, vooral op momenten wanneer niemand er wat aan heeft, is de doelstelling. Wij willen de duisternis in Nederland terug en onnodige lichthinder, kosten èn energieverspilling tegengaan. Er kan veel slimmer en zuiniger dynamisch verlicht worden zonder dat veiligheid, bedrijfsverzekering of sfeer in het geding zijn.

Wij hopen dat men zich in Ommen aansluit bij het groeiend aantal instellingen dat hun lichten dooft in de Nacht van de Nacht op 29 oktober. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl , waar u op de druk bezochte site de gemeenten, bedrijven en instellingen kunt aantreffen die op een of andere wijze aandacht aan het verschijnsel besteden en hun lichten dan doven.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.