Home / archiefcentraal / vechtdal het had zo mooi kunnen zijn

vechtdal het had zo mooi kunnen zijn

Ingezonden mijmering

Ik rij op een weg waar de maximale snelheid 60 kilometer per uur is. Ik geniet dubbel van al het moois in het Vechtdal. Geen auto’s en vrachtwagens meer in het Vechtdal, want die gaan via het nieuw aan te leggen noordelijke tracé pijlsnel naar hun bestemming. De N340 wordt gebruikt door het landbouwverkeer en de parallelwegen zijn fietspaden geworden waarop niet gebromd mag worden. Zo komt ook de schooljeugd op tijd en veilig op school. Geen grote vlaktes vers geplaveid asfalt met vluchtstroken, megarotondes, viaducten en geluidswallen in het Vechtdal.

De festiviteiten in de dorpskernen hebben geen geluidsoverlast van het verkeer of beperkingen ten aanzien van optochtroutes. De agrariërs langs het noordelijk traject hebben hun grond via een ruilverkaveling herverdeeld en via een deal met de provincie de onrendabele bedrijfsgebouwen vernieuwd. De oude N340, door het mooie Vechtdal is een 60 kilometerweg. Het had zo mooi kunnen zijn…maar helaas, het blijft bij dromen. De werkelijkheid is anders. De 100 km weg door het Vechtdal lijkt er te komen.

door Wim Mulder

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.