Home / archiefcentraal / tweede editie ierse dag in crazy horse

tweede editie ierse dag in crazy horse

Gerrit en Jeannette Veltink uit Bergentheim zijn wereldberoemd in het Ierse muzikantendorpje Bundoran. Al meer dan tien jaar vertoeft het echtpaar regelmatig in Ierland. Ooit haalden ze Johnny Gallagher naar Nederland om hun familie en vrienden kennis te laten maken met de band Box-T. Nu is de naam Veltink een begrip in de Ierse muziekscene en regelen ze dat Ierse bands naar Nederland afreizen en dat bands uit de regio concerten kunnen spelen in het land van U2 en Van Morisson.

“We zijn net terug van een muzikale week met bijna vijftig muziekliefhebbers”, weet Gerrit te vertellen in de gezellige Ierse pub achter zijn huis waar alles muziek ademt. Maandenlang zijn Jeannette en Gerrit al bezig om het programma in elkaar te timmeren. Zondag vanaf 15.00 uur opent Crazy Horse haar deuren.

“Vorig jaar was meteen al een schot in de roos. Bijna negenhonderd bezoekers kwamen een kijkje nemen. Dat hadden wij nooit verwacht.”

Het succesverhaal zingt blijkbaar ook rond in Ierland want maar liefst drie bands steken de oceaan over om komende zondag op te treden tijdens de Ierse dag. “The Logues zijn er. Dat is een coverband van The Pogues, een echte feestband. Save Yre Bollix, de zanger treedt regelmatig op bij Celtic en is daar wereldberoemd. De derde band is Sweet Little Lies. Oh ja, de band Spierrua komt ook nog spontaan over. Ze belden ons net op, ze wisten dat het programma al helemaal volzat maar ze zijn superenthousiast en komen gewoon buurten aanstaande zondag.”

De familie Veltink is nu druk bezig om ruimte te scheppen voor slaapplaatsen in hun huis. “Machtig mooi toch. De band ‘Slainte’ is na het weergaloze succes van vorig jaar ook weer van de partij. Verder zijn er whiskey-proeverijen en is er Guinness aan de tap. Diverse Ierse gerechten worden bereid door een restaurant uit Sleen. Notabene een Iers restaurant vliegt haar chef-kok in, die verwent ons met allerlei Ierse hapjes. Je kunt een airbrush tattoo laten zetten. De kinderen kunnen deelnemen aan een kinderknutselworkshop en danseres Maaike, die meedeed in de finale van Hollands Got’s Talent, danst de sterren van de hemel.”

Kortom, een dag voor iedereen, van buggy tot rollator. “We beginnen om 15.00 uur en wanneer het eindigt is een goede vraag”, lachen Gerrit en Jeannette. Zelfs de buurvrouw van ‘het Gekke Paard’, Anoek Bloemhof, zal haar zangkunsten tonen. “Zij is ook meegeweest naar Ierland, de Ieren waren weg van haar en haar indrukwekkende stem. Zie voor meer info: www.crazyhorse.nl

door Alfred Dorgelo

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.