subsidieregeling voor rijden op groengas

Bovendien is het rijden op groengas en elektriciteit goedkoper, maar de aanschafprijs van een auto op groengas of elektriciteit is hoger. Daarom hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten een subsidieregeling open te stellen voor groengasauto’s en elektrische voertuigen en daarvoor700.000 euro beschikbaar te stellen. Ze verwachten dat er door de regeling circa 350 extra voertuigen op hernieuwbare energiebronnen gaan rijden in Overijssel.

Verkeer draagt bij aan klimaatverandering en luchtvervuiling. Daarom stimuleert de provincie Overijssel het rijden op schone brandstoffen. De provincie brengt sinds 2009 de mogelijkheid van rijden op groengas actief onder de aandacht. Bovendien wil de provincie het aandeel hernieuwbare energie in het totale energieverbruik vergroten tot 20 procent in 2020.

Gedeputeerde Ineke Bakker (Milieu en wonen): “Wij vinden het belangrijk om het gebruik van schone brandstoffen als groengas en groene stroom te stimuleren. Het mooie is dat we beide in Overijssel zelf kunnen opwekken. Gelukkig zijn de prijzen van groengas en groene stroom lager dan van gewone brandstoffen, maar je bent als automobilist wel duurder uit als je zo’n auto koopt. Daarom kiezen wij ervoor de aanschaf van groengasauto’s te subsidiëren. Daarbij is het ook belangrijk dat er voldoende tankstations zijn waar je groengas kunt tanken. Er zijn nu zeven groengas tankstations in Overijssel: in Zwolle (Hessenpoort), Steenwijk, Almelo, Hengelo (2 locaties), Enschede en Wesepe. Dankzij een bijdrage van de provincie komen er de komende maanden nog vijf bij: in Hardenberg, Rijssen, Windesheim, Staphorst en Heino.”

Deze zomer heeft het rijk een subsidieregeling opengesteld om het rijden op biogas en hogere blends van biobrandstoffen te bevorderen. De regeling was binnen een maand na openstelling al overschreven. Verschillende provincies en gemeenten hebben reeds een eigen subsidieregeling in het leven geroepen voor de aanschaf van aardgasvoertuigen en/of elektrische voertuigen.

Het rijden op elektriciteit wordt door het rijk al gestimuleerd met gunstige belastingtarieven. De provincie vraagt het rijk om vergelijkbare belastingmaatregelen in te voeren voor het rijden op groengas, zodat de aanschafprijs van groengasauto’s omlaag gaat.

De Overijsselse regeling geldt voor particulieren, (semi-)overheden en bedrijven. De subsidie voor de aanschaf van een groengasauto is 1000 euro voor personenauto’s, 3000 euro voor bestelbusjes en 10.000 euro voor groengasvrachtwagens. Voor een elektrische auto bedraagt de subsidie 1000 euro en voor dual fuel vrachtwagens (diesel met bijmenging van groengas) is de subsidie maximaal 5000 euro per auto.

Meer informatie en aanvraagformulieren zijn te vinden op www.overijssel.nl/loket/subsidies-1/

Je kunt tijdens kantooruren bellen met het team subsidieverlening, telefoon 038 4998380 of 038 499 8380 of mailen naar subsidie@overijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.