Home / archiefcentraal / sp start keten van solidariteit in dalfsen

sp start keten van solidariteit in dalfsen

De SP start op donderdag 27 oktober (markt) en zaterdag 29 oktober (bij C 1000) in Dalfsen met een werkhandschoenenactie uit solidariteit met de werknemers van de Sociale Werkbedrijven, met name bij de WEZO en LARCOM. Bij beide bedrijven werken veel Dalfsenaren. Aan de bezoekers zal worden gevraagd om de werkhandschoenen te voorzien van hun handtekening en hartekreet, een oproep aan het Kabinet om de drastische plannen voor de bezuinigingen op de groep kwetsbare mensen bij het vuilnis te zetten.

Deze aan elkaar geregen werkhandschoenen vormen het begin van de Ketting van Solidariteit, ofwel de ketting van verzet. De werkhandschoenen staan voor trots, kracht en vastberadenheid. Precies de eigenschappen van veel mensen in de sociale werkvoorziening. Op verschillende plaatsen in het land worden op deze wijze kettingen verzameld die uiteindelijk bij het Kabinet zullen worden aangeboden. Het kabinet wil de hakbijl zetten in de sociale werkvoorziening door er 650 miljoen op te bezuinigen. Ondanks massaal protest tegen deze plannen door de gezamenlijke gemeenten in Nederland op 9 juni in Ulft blijft minister Donner halsstarrig bij zijn plannen.

In Nederland werken er tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking op een beschutte werkplek, waaronder enkele honderden in Hengelo. Het zijn trotse werkers die een belangrijke bijdrage leveren in onder andere groenvoorziening, schoonmaak, postbezorging en industrie. De werknemers stappen nu uit de onzichtbaarheid en gaan samen met de SP in verzet tegen de plannen van het Kabinet.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.