Home / archiefcentraal / schapenvandalisme

schapenvandalisme

Als er mooie rode lijsterbessen aan de struiken zitten, krijgen ze vaak een waas voor de ogen en hebben ze maar één doel: bij die bessen zien te komen. Ze zijn er namelijk dol op. Dat ze zich daarbij schuldig maken aan puur vandalisme weet lang niet iedereen. Een of meerdere schapen gaan op hun achterpoten staan en kunnen op die manier de lijsterbessen te pakken krijgen. Vervolgens laten ze zich met hun volle gewicht op het struikje vallen, met als resultaat dat zo’n struikje omvalt en afknapt. Zo kunnen ze gemakkelijk bij de bessen. Als de andere schapen dat in de gaten hebben, maken ze er met z’n allen een waar feestmaal van.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.