reumanetwerk salland en vechtdal van start

Het Reumanetwerk is een initiatief van de Reumapatiëntenbond in samenwerking met de afdeling reumatologie en revalidatie van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, fysio- en ergotherapeuten in de omgeving van Hardenberg en zorgverzekeraars.

Kenmerkend is, dat er regelmatig metingen verricht worden onder de deelnemers. Op grond daarvan wordt bepaald of men voor therapie in aanmerking komt of kan doorstromen naar een groep met minder intensieve begeleiding, of andersom. Door de deelnemers “in beweging” te houden binnen een gevarieerd aanbod van beweegactiviteiten, blijven mensen beter in conditie waardoor hun kwaliteit van leven toeneemt. Bovendien hoeft men hierdoor minder vaak op de duurdere zorg terug te vallen.

Door samenwerking ontstaat de mogelijkheid om als vervolg op individuele en groepsoefentherapie nieuwe activiteiten te starten, zoals bijvoorbeeld Nordic Walking of volleybal, waarbij de begeleiding wordt afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers.

Op 12 oktober aanstaande is het Wereld Reumadag. Naast de officiële lancering, zal het netwerk zich presenteren in de ontvangsthal van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Bovendien zijn er stands waar informatie gegeven wordt over deze gewrichtsaandoening en in het bijzonder over artrose.

De minimarkt is van 16.00 tot 18.00 uur ingericht. De officiële lancering zal rond 16.30 uur plaatsvinden door mevrouw Lebrun, als reumatoloog verbonden aan het Hardenbergse ziekenhuis.

Voor meer info over het Reumanetwerk kun je mailen naar: m.krijgsman@reumabond.nl of bellen met de Reumapatiëntenbond via 033- 461 63 64.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.