overijssels bedrijf maakt kans op prijs

Het Overijsselse bedrijf ComposiTTransport.com is in de race voor de prestigieuze Herman Wijffels Innovatieprijs 2011. Uit de bijna 500 inzendingen is het bedrijf in oprichting met de innovatie genaamd Fiby Kipper een van de elf genomineerden. De hoofdprijs is een bedrag van 50.000 euro.

De Fipy Kipper is een lichtgewicht composiet laadbak (kipper) voor de transportsector. De Fiby Kipper heeft een laag eigen gewicht waardoor meer dan twee ton extra lading kan worden meegenomen. Dit resulteert in minder vrachten en een aanzienlijke brandstofbesparing. Een groep gerenommeerde Overijsselse bedrijven en kennisinstellingen is verantwoordelijk voor de innovatie.

De Herman Wijffels Innovatieprijs heeft als doel ondernemers te helpen hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. De winnaars worden op 3 november 2011 bekendgemaakt tijdens een evenement over duurzame innovatie bij Rabobank Nederland in Utrecht. In totaal is 125.000 euro aan prijzengeld beschikbaar.

Dit jaar kan voor het eerst ook het publiek stemmen op de genomineerde duurzame innovaties. Dit kan via www.facebook.com/rabobank tot donderdag 3 november, 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.