Home / archiefcentraal / open dag gasthoeve de zonnebloem lemele

open dag gasthoeve de zonnebloem lemele

Welbevinden en zelfredzaamheid

Bij de gasthoeve ligt de nadruk op het welbevinden en het behoud van zelfredzaamheid van de deelnemers. Door de samenwerking met ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente en VVT Zorgverleners krijgen deelnemers waar nodig professionele zorg. Harrie Nijboer, manager Welzijn van ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente: “Het bijzondere van de gasthoeve is dat het een actief boerenbedrijf met fokvee (paarden en jongvee) is met daarnaast alle zorgmogelijkheden en voorzieningen. Het bedrijf loopt altijd door en de senioren kunnen meehelpen als zij dat willen. De gasthoeve biedt alle ruimte om te ontspannen, te genieten en – op niveau – actief te zijn.” Het uitgangspunt is dat gasten zich thuisvoelen, tot ontplooïng komen en zo tot hun waarde komen. “Ik vind het geweldig hier!”, geeft Wim Westerbeek (80), deelnemer sinds 2009, aan. “Ik houd de moestuin bij. En als we hier dan ‘mijn’ aardappels, boontjes of andere groenten eten en iedereen geniet, dan is dat echt prachtig. Net zoals het biljarten met mijn maat en het verzorgen van de paarden, koeien en andere dieren. Ik zou het niet kunnen missen.”

Langer zelfstandig thuis blijven wonen

De gasthoeve biedt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur ruimte aan 12-14 deelnemers. Klaas en Herma Kuiper van de gasthoeve halen zelf de deelnemers op en brengen ze ook weer thuis. Een vertrouwd gevoel voor zowel deelnemer als mantelzorgers. Tussen de middag genieten de gasten samen van een vers bereidde maaltijd. Gasthoeve de Zonnebloem richt zich op senioren, met een indicatie voor dagactiviteiten, die van het buitenleven houden. De dagactiviteiten zijn ook zeer geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een duidelijke dagstructuur en een zinvolle invulling van de dag. Door deelname aan dagactiviteiten voor ouderen kunnen deelnemers langer zelfstandig thuis blijven wonen en worden de mantelzorgers ontlast. Cliënten, verwanten én externe zorgpartijen zijn enthousiast over deze aanvulling op het totaalaanbod van zorg & welzijn in deze regio.

Meer informatie

Voor algemene informatie over Gasthoeve De Zonnebloem kunt u contact opnemen met familie Kuiper, tel. (0572) 37 26 54 of via info@gasthoevedezonnebloem.nl www.gasthoevedezonnebloem.nl

Heeft u vragen over de plaatsing of indicatie dan kunt u terecht bij ZorgAccent & Thuiszorg Noord West Twente: Jacqueline van Helmond, teammanager dagactiviteiten of Harrie Nijboer, manager Welzijn, beiden bereikbaar via tel. (0548) 68 80 00

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.