op de koffie of de borrel bij de familie eilert

Door Erna Ekkelkamp – “

Ze schelen precies vijf jaar in leeftijd, zusje Annemarie en broer Joost. Beiden blond van haar, blauw van ogen, gestoken in grijze sweater en blakend van enthousiasme om er een succes van te maken. “Hiermee is wel een grote wens van ons beiden vervuld”, zegt Annemarie. “We konden altijd al goed met elkaar overweg, zowel privé als qua werk. We hebben beiden de hotelschool gedaan en ook allebei altijd in de horeca gewerkt, waarvan een aantal jaren samen hier op Het Oude Station. We hebben het er vaak over gehad dat we eigenlijk samen iets zouden moeten beginnen.”

Joost werkt al dertien jaar in Het Oude Station. Toen hij hoorde dat zijn baas de boel wilde verkopen, gaf hij direct aan dat hij geïnteresseerd was en dacht daarbij direct aan Annemarie. “Ik heb een gezin en zag het niet zitten om hier tweehonderd uur in de week te gaan staan. Zoiets moet je samen doen en het is dan het mooist om dat te doen met iemand die dezelfde ideeën over horeca heeft en dat is Annemarie.” Die daar direct voor te porren was. “We vullen elkaar perfect aan. Ik heb horecaervaring opgedaan in verschillende bedrijven, terwijl Joost precies weet hoe het hier loopt. Die ervaringen gaan we mixen.”

Behalve een nieuw interieur zal er voorlopig weinig veranderen in de bedrijfsvoering binnen Het Oude Café. “We hebben de huisstijl veranderd en de kleuren aangepast. We hebben gekozen voor een wat meer huiselijke uitstraling”, vertelt Annemarie. “Voor de rest zal het een combi worden van ‘de oude voet’ en wat nieuwe dingen. We blijven zes dagen per week open vanaf tien uur en net als nu houden we een combinatie van restaurant en café. Overdag kunnen mensen hier dus terecht voor een koffie, lunch en diner, terwijl we ’s avonds meer een kroegfunctie hebben.”

Om de avonden wat meer schwung te geven, willen de Eilert’s regelmatig bandjes en dj’s laten optreden. Ook denken ze aan activiteiten als wijn- of whiskyproeverijen. “We hebben verschillende doelgroepen. Overdag komt hier iedereen tussen de nul en honderd jaar, op vrijdagavond wat meer jeugd, op zaterdagavond de wat oudere jeugd en op zondag vooral veel fietsers en wandelaars. We streven naar een formule waarbij iedereen zich hier thuis voelt”, zeggen ze eensgezind.

Broer en zus hebben de werktijden zo verdeeld, dat er altijd een Eilert aanwezig is in Het Oude Station. “We hebben een vroege en late dienst, met een overlap van een paar uur. We kunnen dus dagelijks zaken met elkaar overleggen. Daarnaast werken we met een fulltimer en wat parttimers en zijn we op zoek naar oproepkrachten die ons in elk geval in het weekend, maar ook door de week kunnen bijstaan.” Solliciteren? Bel (0529) 43 4273.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.