Home / archiefcentraal / onthulling memoriesbank vechtgenotenhuis

onthulling memoriesbank vechtgenotenhuis

Vele bezoekers van het Vechtgenotenhuis in Ommen hebben de afgelopen tijd letterlijk hun steentje bijgedragen. Het resultaat is een gewelfde, kleurrijke mozaïekbank in de tuin van het Vechtgenotenhuis. De bank, die de naam ‘memoriesbank’ heeft gekregen, wordt op zaterdag 5 november officieel onthuld in het Vechtgenotenhuis.

Het idee is ontstaan tijdens een workshop mozaïek in het Vechtgenotenhuis. De deelnemers wilden graag hun herinnering aan het eigen ziekteproces of aan een dierbare met de ziekte kanker, verwerken in een beeld of symbool.

Thea Veenstra, gastvrouw en workshopleider in het Vechtgenotenhuis, heeft dit idee verder uitgewerkt. In samenwerking met gasten, vrijwilligers en sponsoren heeft dit geleid tot een bruikbaar, blijvend kunstwerk waarachter vele indrukwekkende verhalen schuil gaan.

Belangstellenden zijn van harte welkom om de onthulling mee te maken die om 10.30 uur in aanwezigheid van burgemeester en wethouders van Ommen, zal plaatsvinden. Daarna is de bank nog tot 16.00 uur te bewonderen tijdens de publieksdag die gelijktijdig plaatsvindt en waaraan het Vechtgenotenhuis, dagcentrum de Stekkenkamp en Pro Elan mee doen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.