Home / archiefcentraal / ode aan de wierdense revue

ode aan de wierdense revue

Veel inwoners in Ommen en wijde omgeving herinneren zich ongetwijfeld de mooie revue avonden met het dialectgezelschap uit het Twentse Wierden. De tijd is daarom rijp voor een eerbetoon aan de Wierdense revue, het illustere gezelschap dat in de jaren ’80 het gewone volk naar het theater trok voor een avondje onbekommerd lachen. Graads, Dika, Moo en buurman Hennik: wijlen Gerhard Höften, Joke Wanschers, Miep Sanderman en Albert Paauwe hebben hele generaties vermaakt met hun scherpe humor op zijn boerenfluitjes.

NeW Theaterproducties is bedenker en producent van deze hartverwarmende ode, geschreven en geregisseerd door Laurens ten Den, onder meer bekend als Hein Bode uit Van Jonge Leu En Oale Groond. Bekend van dezelfde serie is ook Jan ‘Mans’ Riesewijk, die met zijn charmante Twentse humor als spreekstalmeester het publiek op sleeptouw neemt. De rest van de cast bestaat uit de ervaren platspöllers Gert Jan Oplaat, Anita Bolink en Marijke Hovestad. In een jas die ons nu ook past laten zij oude tijden herleven: authentieke scènes, liedjes en conferences, nieuwe grappen op ‘Wierdense wijze’, oude geluidsopnames en historische filmbeelden, maar ook aandoenlijke anekdotes en geschiedkundige wetenswaardigheden koen langs. Kortom: Oalderwets lachn en huuln. Deze voostelling draaide ook in het seizoen 2010-2011 en is wegens succes ongewijzigd geprolongeerd voor dit seizoen. Datum voostelling is 19 november 2011 om 20.15 uur. Site www.odeaandewierdenserevue.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Home / archiefcentraal / ode aan de wierdense revue

ode aan de wierdense revue

Graads, Dika, Moo en buurman Hennik: wijlen Gerhard Höften, Joke Wanschers, Miep Sanderman en Albert Paauwe hebben hele generaties vermaakt met hun scherpe humor op zijn boerenfluitjes. NeW Theaterproducties is bedenker en producent van deze hartverwarmende ode, geschreven en geregisseerd door Laurens ten Den, o.a. bekend als Hein Bode uit Van Jonge Leu En Oale Groond. Bekend van dezelfde serie is ook Jan ‘Mans’ Riesewijk, die met zijn charmante Twentse humor als spreekstalmeester het publiek op sleeptouw neemt.

De rest van de cast bestaat uit de ervaren platspöllers Gert Jan Oplaat, Anita Bolink en Marijke Hovestad. In een jas die ons nu ook past laten zij oude tijden herleven: authentieke scènes, liedjes en conferences, nieuwe grappen op ‘Wierdense wijze’, oude geluidsopnames en historische filmbeelden, maar ook aandoenlijke anekdotes en geschiedkundige wetenswaardigheden passeren de revue.

Kortom: Oalderwets Lachn en Huuln. Deze voostelling draaide ook in het seizoen 2010-2011 en is wegens succes ongewijzigd geprolongeerd voor het seizoen 2011 – 2012 en begint op Zaterdag 12 november om 20.15 uur in de Voorveghter in Hardenberg.

Meer informatie op www.odeaandewierdenserevue.nl of via info@odeaandewierdenserevue.nl .

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.