nieuwsbrief vrijwilligerssteunpunt ommen

Vrijwilligerscafé

Geef maatschappelijke stagiairs een compliment

Veel leerlingen van het Vechtdalcollege en de Maat zijn weer begonnen aan hun maatschappelijke stage. Met de digitale complimentenactie kunt je deze maatschappelijke stagiairs bedanken voor hun inzet! Ben je blij dat leerlingen een klus goed hebben uitgevoerd? Of sta je versteld van de hoeveelheid geld die zij ophaalden voor het goede doel? Geef ze dan een compliment via www.evengeven.nl

Investeren in vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook voor jouw organisatie. Daarom wil de provincie Overijssel de inzet van haar 400.000 vrijwilligers meer waardering geven. Dit doet ze met het project “Investeren in Vrijwilligers”. Voor de gemeente Ommen en gemeente Hardenberg voert Stichting De Stuw dit uit. Vrijwilligers kunnen hun kennis, ervaring én ambities inzichtelijk maken door het invullen van een ePortfolio: een soort uitgebreide, online CV die een vrijwilliger zelf beheert. Voor individuele vrijwilligers is het maken van een ePortfolio gratis. Organisaties kunnen hun vrijwilligers ook een volledig traject – begeleid door een competentieadviseur – aanbieden. De vrijwilligers worden dan ondersteund in het inzichtelijk maken van competenties, het verzamelen van werkervaring, maar ook in het matchen van werkervaring met de eisen die gelden in het onderwijs. Voor meer informatie kun je surfen naar www.investereninvrijwilligers.nl, neem contact op met het vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl of mail met p.v.loosbroek@destuw.nl

Dag van de Vrijwilliger

Op woensdag 7 december is het de “Dag van de Vrijwilliger”. Zowel landelijk als regionaal krijgen groepen vrijwilligers deze dag extra aandacht. Een mooie gelegenheid voor organisaties om hun vrijwilligers in het zonnetje zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.