nederland leest vurrukkulluk

Het boek was bij verschijnen in de jaren zestig spraakmakend. Het licht ironische verhaal over twee jongens die het meisje Panda leren kennen en samen met haar een groots feest gaan vieren, gaat openlijk over vrije liefde en marihuana. De toen 31-jarige Remco Campert timmerde al aan de weg met gedichten en korte verhalen, maar dit boek werd zijn echte doorbraak.

De bedoeling van de actie Nederland Leest is dat zeer veel mensen hetzelfde boek lezen en daarover in discussie gaan. Een speciale editie is gedrukt voor de bibliotheken. Er is een editie voor scholieren, in de boekhandel is een luxe-editie te koop. In dit digitale tijdperk mag het E-book natuurlijk niet ontbreken, de bibliotheek heeft daarom vouchers waarmee het E-book gedownload kan worden.

De bibliotheken in Nederland belonen op deze wijze hun trouwe lezers met een gratis exemplaar van het boek. Zij kunnen dit boek in de actieperiode tot 18 november in de bibliotheek afhalen. In de bibliotheek in Ommen en in de bibliobus liggen exemplaren klaar.

Op dinsdag 22 november houdt bibliotheek Ommen in samenwerking met Ccoba een avond, aanvang 20.00 uur, rond het thema van de Nederland Leest campagne. Onder de noemer ‘Het leven is vurrukkulluk in Vilsteren’ komt journaliste Erna Ekkelkamp vertellen over het boek dat zij op verzoek van het Plaatselijk Belang Vilsteren over dit kerkdorp geschreven heeft. Zij doet dit in samenwerking met enkele geïnterviewde bewoners van Vilsteren. Begin november volgt meer informatie over deze avond.

Kaarten voor deze avond zijn vanaf 8 november verkrijgbaar in de bibliotheek aan de Chevalleraustraat. De entree bedraagt 5 euro. Bibliotheekleden en “Vrienden van Ccoba” betalen op vertoon van hun pas 2 euro 50. In verband met de verwachte belangstelling wordt aangeraden tijdig kaarten te bestellen. Telefoonnummer 0529-452158. E-mail: bib.ommen@bibov.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.