Home / archiefcentraal / nacht van de nacht voor donker nederland

nacht van de nacht voor donker nederland

Sterren tellen en een speurtocht in het donker? Het is allemaal mogelijk tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 29 oktober 2011. In heel Nederland worden verschillende ‘duistere’ activiteiten georganiseerd. Bedrijven en gemeenten wordt gevraagd om de lichten te doven. De gemeente Dalfsen doet ook mee. In

Dalfsen wordt de verlichting uitgeschakeld.

Sterrenwacht het Vechtdal organiseert een publieksavond: vanaf acht uur is iedereen welkom op

natuurboerderij de Lindehoeve aan de Koesteeg 4 in Dalfsen. Kosten 2 euro 50, voor kinderen onder de 12 jaar 1 euro 50. Opgeven is niet nodig. Ook bij het Boskamp aan Sterrenbosweg 2 vinden activiteiten plaats. Er wordt een speurtocht en een rit met een huifkar georganiseerd. Dit is vanaf 19:30 uur. Deelname is gratis, maar opgave is wel noodzakelijk. Dit kan tot 28 oktober.

Ook kun je zelf bijdragen aan een betere kwaliteit van het donker en vermindering van het verbruik van energie. Hiervoor kun je beoordelen of de nachtverlichting noodzakelijk is of dat je ook met minder toe kunt. Op de website www.nachtvandenacht.nl vind je het activiteitenschema per provincie en plaatsnaam terug en kunt je ook terecht voor meer informatie.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.