naar de fanny blankers koen games

Eind oktober verwacht je wind en regen; echt crossweer dus. Maar het was prachtig weer op zaterdag 22 oktober tijdens de Stoetenslagh Strandcross in het Hardenbergse Rheezerveen. Daar staat tegenover dat je naast je medelopers wel het mulle zand als pittige tegenstander hebt.

Ook de jonge lopers die meedoen aan de ’IK Lekker fit!? Kidsrun’ rennen vol enthousiasme door het zand langs het strand. Deze Kidsrun is een nieuw initiatief om kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool kennis te laten maken met de atletieksport. In twee leeftijdscategorieën, tot en met 9 jaar en de groep 10 tot en met 12 jaar, lopen de kinderen een wedstrijd over een afstand van één kilometer. Meedoen is natuurlijk belangrijker dan winnen. Een extra stimulans is dat de beste drie van elke categorie op 27 mei 2012 mee mogen doen aan de finale van de ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ tijdens de Fanny Blankers-Koen Games.

Van de jongste deelnemertjes worden Stefan Hofsink (Gramsbergen) en Renee Mollink (Nijverdal) afgevaardigd. En ze worden hierbij vergezeld door winnaar Thijmen Trouw uit Hengelo, die in mei dus een thuiswedstrijd loopt.

Uit de oudere categorie gaat winnares Elke Pronk (Hellendoorn) samen met Gert Tijhuis (Nijverdal) en Fabian Berends (Dedemsvaart) naar Hengelo om een gooi te doen naar de titel.

De volgende mogelijkheid om een plaatsje in deze finale te bemachtigen is op zaterdag 5 november tijdens de Gerrit Voortman Lemelerbergloop. Het heuvelachtige parcours door het natuurgebied van de Lemelerberg (bij Ommen) biedt opnieuw een prachtige uitdaging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.