Home / archiefcentraal / mega piraten festijn in nieuwleusen

mega piraten festijn in nieuwleusen

“We krijgen aanvragen uit heel veel gemeenten”, vertelt Eddy Mensink. “We staan nu al jaren in Nieuwleusen en wat mij betreft, is het mijn favoriete halte, maar af en toe is het tijd voor wat nieuws. Hiermee willen we bovendien voorkomen dat er verzadiging optreedt. Zowel bij het publiek als bij ons als organisatie.”

Het Mega Piraten Festijn heeft inmiddels in bijna elke provincie een halte. Met enige regelmaat komen er nieuwe locaties bij en vallen er oude af. Alles om het festival fris te houden en ook het publiek op andere plekken de gelegenheid te geven om zonder gedoe met vervoer naar het festival te kunnen. Het voorlopige afscheid van Nieuwleusen is dan ook geen unicum, maar vaak keert het feest vroeg of laat wel weer terug naar oude locaties. “Daarom houd ik ook wat Nieuwleusen betreft een slag om de arm”, stelt Mensink. “Het is waarschijnlijk geen definitief afscheid. Misschien staan we over een paar jaar wel weer in het dorp!”

Het Mega Piratenfestijn is in heel Nederland een begrip. Het draagt het motto ‘Het grootste meezingfeest van Nederland’ met trots. De opzet van het MPF is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van de TROS en www.sterren.nl bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag.

Doordat het podium in de lengte van de tent is geplaatst, kan iedereen de gebeurtenissen op het podium goed volgen. Sta je écht helemaal achterin? Dan heb je altijd nog de grote videoschermen. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Voor meer informatie zie www.megapiratenfestijn.nl

Op het affiche prijken de volgende namen: Jan Smit, Jannes, Thomas Berge, Peter Beense, Gebroeders Ko, Jan Keizer & Anny Schilder, Lee Towers, Stef Ekkel, Piratentoppers, Rene Karst, Sieneke, Tino Martin, Monique Smit, Tim Douwsma, Henk Damen, Koos Alberts, Wimmie, Helemaal Hollands, Marianne Weber, Jan Leliveld, De Sjonnies, Lesley Williams, Aukje Fijn, Jacques Herb, Winnie en Vinzzent. Daarnaast zijn er ook verschillende showblokken zoals ‘Tips voor de Top’. Het terrein gaat open om 18.30 uur, het programma begint om 20.00 uur.

Kaarten à 25 euro zijn verkrijgbaar bij: Café De Brouwerij, Kantoorboekhandel Nico de Graaf, The Readshop en Café ’t Witte Peerd in Nieuwleusen; CD Zaak Fotoshop Tuinman in Hasselt; Groentehal Eef Stel in Dalfsen; CD Hal in Ruinen; Primera in Dedemsvaart; Café/zaal Reimink in Lemelerveld; Café De Japperij in Staphorst; De Smulbaai in Heino; Expert in Raalte; Café ’n Esch in Den Ham; Café Ome Dries in Slagharen en Music Store Van Lingen in Ommen.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.