Home / archiefcentraal / marienberg wint met effectief voetbal

marienberg wint met effectief voetbal

Drie minuten later was het de andere Bolks die een aanval over rechts doeltreffend afrondde 2 – 0. Na een half uur spelen kwam Gramsbergen wat beter in het spel en kreeg het een paar kansjes, maar steeds lag de goalie van Marienberg in de weg. Na rust maakte Rolf Hofsink aan alle goede bedoelingen van Gramsbergen een eind door het derde doelpunt voor Marienberg binnen te tikken. Jacob Withaar deed halverwege de tweede helft nog wat terug door de eer voor Gramsbergen te redden. Maar de krachten bij Gramsbergen waren weggevloeid en Marienberg kon de wedstrijd simpel uitspelen en passeert Gramsbergen op de ranglijst door deze 3-1 overwinning.

We krijgen iedere week ook verslag van Alfred Dorgelo. Zijn proza willen we je niet onthouden, net zo min als de door hem aangelverde foto’s.

Mariënberg kijkt over Gramsbergen heen….

(Roodzwarten winnen met 3-1 van ’t Hoge Holt bewoners)

’s Morgens, op bezoek bij de Zwieseborg, keek het 1e elftal nog vanaf de uitkijktoren

over het mooie Gramsbergen heen. Voorzichtig werd er al gemijmerd: ‘Het zou mooi zijn als wij vanmiddag ook de bovenliggende partij waren en onze gasten uit Gramsbergen met lege handen en zonder punten naar huis stuurde.’

Het geschiedde, de Loozensche Linie bleef staan waar hij al eeuwenlang staat. Het verrassende Gramsbergen kon op het Westerpark niet bolwerken tegen een collectief sterk Mariënberg wat de basis voor de zege vooral legde in de eerste 45 minuten.

Haverkort had er nog op gehamerd tijdens de wedstrijdbespreking, of we blijven meedoen en telt alleen de winst of wij haken voorlopig af.

De spelers kozen eieren voor hun geld en gingen vol voor de eerste optie.

Eerst lag de jonge maar talentvolle doelman Leander Potse enkele keren succes voor de thuisploeg in de weg. De 18-jarige liet zien uit het juiste keepershoutwerk te zijn gesneden, een sieraad waar Gramsbergen nog veel plezier van zal hebben. Het lukte Marcel Bolks, Theo de Lange en Rolf Hofsink niet om de geheel in het geel geklede jongeling te verschalken.

Arjan Bolks had meer succes, zij het vanaf elfmeter. Theo de Lange werd lichtjes getoucheerd in de zestien en arbiter Gerard Jansen, weer een scheidsrechter die het af kon zonder gele en/of rode kaarten (waarvoor hulde), wees resoluut naar de stip. De 35-jarige rondde het koelbloedig af, 1-0.

Gramsbergen werd weinig tijd gegund om zich te herstellen van de openingsgoal. Amper twee minuten later was het broertjelief Marcel die op subliem aangeven van grote breur Arjan Leander Potse wederom volslagen kansloos liet met zijn tegendraads geschoten bal.

Mariënberg nam wat gas terug, zag Ruud Woelderink geblesseerd afhaken en Han Bouwhuis was binnen het half uur zijn vervanger.

Onze gasten uut Monkeytown hadden weinig in de melk te brokkelen, de aap kwam weinig uit mouw. Alleen een vrije trap leverde wat gevaar op maar verder was het snel een kwartiertje bijtanken en luisteren naar de tactische adviezen van beide trainers.

De moed zakte de jonge ploeg van trainer Geerten Brinkman al snel in de schoenen. Micheal Zweers peerde een vrije trap fraai achter de vertwijfelend ingrijpende achterhoede van de groenwitten en Rolf Hofsink profiteerde optimaal en schoof de 3-0 onder Potse door. Hierna verzuimde de roodzwarten om zich al snel in veilige haven te schieten, de boot meerde niet aan en aanvoerder Jacob Withaar gooide Mainbarg een beetje tussen wal en schip in de 67e minuut met zijn treffer, 3-1.

Echter van billenknijpen was weinig sprake, de opmars van de promovendus werd eenvoudig gestuit door 11 hardwerkende Mainbargers die eensgezind ten strijde trokken. Een verdiende overwinning, volgende week wacht thuis SVV’56 die net als Gramsbergen positieve verrassingen zijn in de 3e klasse C.

Wij feliciteren IJVV met het behalen van de 1e periodetitel. Veule wille op ‘Den Uithoek’, zal vast wel een harinkje zijn geprikt en de nodige Jupiler’s en Heineken… Je moet er maar zin aan hebben.

Opstelling Mariënberg: Jelle Brinks, Ruud Woelderink (26. Han Bouwhuis), Erik Huibers, Arjan Peters, Micheal Zweers, Niek Noeverman, Kris Noeverman, Marcel Bolks, Arjan Bolks, Theo de Lange, Rolf Hofsink.

Man v/d Wedstrijd: MARCEL BOLKS (wint net op punten van breur Arjan).

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.