marienberg vergeet punt mee te nemen

Eigen verslaggeving – Na 55 minuten voetballen op sportpark ‘Den Uithoek’ in het mooie IJsselmuiden was het vrouw en kinderen eerst. Middenvelder Arjan Bolks ontving van de meer dan uitstekend leidende scheidsrechter, de heer Funcke uit Arnhem, zijn tweede gele kaart en kon voortijdig gaan douchen. “Jammer, want met 11 tegen 11 had ik het nog moeten zien. Nu was het vooral tegenhouden,” aldus een toeschouwer.

Lange tijd leek de thuisploeg geen gaten in de defensie te kunnen schieten. Mariënberg hield knap stand en aanvoerder Arjan Peters leidde zijn achterhoede als een echte veldheer. Negen minuten voor tijd was het verzet dan toch gebroken. Uit een cornerbal kopte voorstopper Vincent Overgoor keihard raak, 1-0.

Mariënberg reageerde meteen. Met man en macht werd er volle bak koers gezet naar de vijandelijke goal van keeper Albert-Jan Meuleman. Het leverde zowaar twee dotten van mogelijkheden op.

Eerst schoot Rolf Hofsink vanaf twintig meter bijna raak. Zijn schot miste op een haar na het doel achter Meuleman die met de schrik vrij kwam. In blessuretijd pompte invaller Marcel Bolks het leder nog eens de zestien in. Kapitein Arjan Peters leek al bijna de gelijkmaker op zijn blonde kruin te hebben maar deze werd ternauwernood nog verwerkt. De ander invaller, Roy Lotterman, kreeg in de rebound de uitgelezen kans om de roodzwarten alsnog het puntje te bezorgen. Het lukte hem niet om de bal tegen de touwen te schieten. Heel IJVV kon opgelucht ademhalen.

De overwinning werd met veel vijven en zessen over de streep getrokken. Samen met Bergentheim gaan zij over twee weken uitmaken wie winnaar wordt van de eerste periode. Mariënberg moet even pas op de plaats maken. Maar deze verliesbeurt was van een hele andere orde dan de laatste uitbeurt bij HTC in Zwolle. In de vierde minuut veerde heel IJVV al op, maar Jelle stopte de bal enkele millimeters voor de doellijn.

IJVV was in het eerste bedrijf de betere ploeg, alleen na 10 minuten hadden Niek Noeverman en Theo de Lange kans op de openingsgoal. De thee was al ingeschonken maar door vele blessurebehandelingen liet scheidsrechter Funcke terecht nog even doorspelen, het leverde een mega grote kans op voor Severin Simic, zijn wippertje spatte uitéén op de lat.

Tien minuten na rust was het over en uit voor Bolks maar ook voor Mariënberg die haar aanvalsplannen door de nummerieke minderheid in duigen zag vallen. Het werd een kwestie van tegenhouden wat pas laat in de tweede helft tot schipbreuk leed. IJVV had de score kunnen verdubbelen maar Chiel Buikema faalde vanaf de elf meter stip. Of beter gezegd, Jelle Brinks was ‘m de baas en dook de ‘penal’ uit de linkerhoek. Zo verliezen is niet erg, maar het puntje had best in de bus mee terug gekund, die plek was al gereserveerd. Jammer maar helaas.

Nu even een weekje rust, dat komt goed uit voor enkele spelers die met lichte en/of zware blessure kampen en dan thuis volle bak tegen het verrassende acterende Gramsbergen die gewoon meedoet bij de top drie.

Opstelling: Jelle Brinks, Michael Zweers, Erik Huibers (37. Han Bouwhuis), Arjan Peters, Ruud Woelderink, Jaap Hofman (65. Marcel Bolks), Arjan Bolks, Niek Noeverman, Kris Noeverman, Theo de Lange (87. Roy Lotterman), Rolf Hofsink. Man van de Wedstrijd: Han Bouwhuis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.