marienberg maakt chocola van hattem

Zaterdag scheen de zon boven sportpark ‘Het Westerpark’ in Mariënberg. Hatto Heim kwam van een koude kermis thuis en had beter in Hattem kunnen blijven op het chocolade-festival in het mooie stadje onder de rook van Zwolle.

Alfred Dorgerlo is onze vaste man langs de lijn bij Mariënberg. Zijn verhalen zijn geschreven vanuit het Mariënbergperspectief.

“De eerste vijftien minuten waren al stukken beter dan de laatste negentig minuten die de Mainbargers vorige week afwerkte op het warme kunstgrasveld van HTC Zwolle. Het vizier miste in het begin nog wat scherpte. Theo de Lange en Rolf Hofsink hadden de mogelijkheid maar strandden in goede bedoelingen. Aan de andere kant had Jelle Brinks een passend antwoord op een riante kans van onze gasten.

Na een half uur spelen stoomde Ruud(je) Woelderink op langs de lijn, op de tribune schreeuwde zijn Oma haar kleinzoon naar voren en het resulteerde meteen in een fraaie voorzet. Rolf Hofsink schatte de strakke bal van Woelderink op waarde en schoot hard en strak de 1-0 tegen de touwen.

De ploeg van trainer Hennie Haverkort leek bevrijd. Na enkele wedstrijden van ‘net niet of helemaal niet’ waren snel van het netvlies verdwenen. Hier stond weer een ploeg die met z’n allen er voor gingen. Niek Noeverman speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd en eigenlijk scoorde iedereen een zeven of hoger. Dit is waar het kritische publiek naar had verlangt, misschien wel naar gesnakt.

Vlak voor rust verdubbelde Theo de Lange de score. Een schot van Kris Noeverman vlak buiten de zestien kon niet worden geklemd door Joachim van Olst, in de rebound maakte Theo de 2-0.

Na de theepauze stelde Mariënberg snel orde op zaken. Tweemaal was Japie Hofman de koning van de assist en Rolf Hofsink de afmaker. Aan de 3-0 ging een heerlijke combinatie vooraf, smullen!

Tussendoor schudde Winand Meilink de boel even wakker, hij produceerde de eretreffer voor onze gasten uit Hattem die vooral in de tweede helft de weg volslagen kwijt waren. Rolf Hofsink tekende voor de uiteindelijke 5-1 overwinning. Hij kreeg vlak voor tijd meer dan terecht een publiekswissel, maar eigenlijk had Haverkort zijn hele elftal kunnen wisselen.

Leuk was dat Arjan Bolks na weken blessureleed zijn rentree maakte en dat A1-junior Bertin Veurink zijn debuut maakte in het vlaggenschip.

Volgende week de lastige uitbeurt bij IJVV in IJsselmuiden. Kieken wat het wordt, voorlopig schijnt de zon weer op het Westerpark.”

Opstelling: Jelle Brinks, Ruud Woelderink, Arjan Peters, Erik Huibers, Michael Zweers, Kris Noeverman, Marcel Bolks (70. Arjan Bolks), Niek Noeverman, Rolf Hofsink (85. René de Lange), Jaap Hofman, Theo de Lange (87. Bertin Veurink)

Man v/d Wedstrijd: Rolf Hofsink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.