manege gerner houdt benefietwedstrijd

In september ontving Ineke Marsman, eigenaresse van Manege Gerner, de vraag om een project in India te sponsoren. Deze vraag kwam van Marlies Lutgendorf, die jarenlang lesklant en vrijwilliger is geweest bij Manege Gerner. Marlies woont inmiddels in Delft en is industrieel ontwerper. Eind oktober gaat zij samen met een projectgroep naar India om daar een vrijwilligersproject te starten. “Marlies is jarenlang bij ons een super vrijwilliger geweest. Het raakte me, vooral ook dat ze vrijwilligerswerk heeft weten vast te houden en vol passie en inzet nu iets prachtigs gaat doen. Daarom heb ik besloten een benefietwedstrijd te organiseren, waarvan al het inschrijfgeld naar dit project toe gaat” aldus Ineke Marsman.

Voor het project gaat Marlies naar de havenplaats Vishakhapatnam, waar een campus challenge is opgericht. Deze campus biedt onderdak aan 120 fysiek gehandicapte kinderen, daarnaast wonen er veel kinderen met een beperking rondom deze campus. De kinderen hebben een hulpmiddel nodig, dit vergroot hun zelfstandigheid en geeft hen de mogelijkheden zich verder te ontwikkelen. Omdat deze hulpmiddelen nu nauwelijks voorhanden zijn, is dit project gestart.

“Ik ga samen met een orthopedisch instrumentmaker en twee bewegingstechnologen naar India. Doel is om in 2012 meer dan 500 kinderen een hulpmiddel te geven. Hiervoor richten we een (orthopedische) werkplaats op, leiden we technici op, geven bijscholing aan medisch personeel op het gebied van hulpmiddelen en maken we de hulpmiddelen.” vertelt Marlies. “Zelf vind ik het duurzame van het project erg leuk. Juist door het opleiden van de lokale mensen en steun vanuit een lokale hulporganisatie (Ardar) kunnen we er voor zorgen dat de werkplaats blijft draaien ook na ons vertrek. Daardoor kunnen de kinderen ook in de toekomst goede hulpmiddelen krijgen.”

Iedereen is van harte welkom tijdens het wedstrijdweekend op Manege Gerner. Marlies is dan ook aanwezig om meer informatie te geven over het project en ook dan kunnen er donaties worden gedaan. De projectgroep is al met een blog gestart waarop ze verslag doen van hun avontuur. Als je interesse hebt, kijk op www.vizagindia2011.wordpress.com om ze te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.