lezing over erfrecht en successiewet

De bijeenkomst in kulturhus de Mozaïek was georganiseerd door Hendrie Arnold, uitvaartverzorging en begeleiding. In heldere en begrijpelijke taal gaf Brinkman uitleg over de begrippen erfrecht, (oude) testamenten, afwikkeling erfenissen, volmachten en de successiewet. Uiteraard kwamen schenkingen (op papier) en belasting ook aan bod. Met praktische voorbeelden van ”Jan en Laura” werd verteld wat vrijstelling betekent, wanneer het tweetrapstestament interessant wordt en de gevolgen bij een vruchtgebruiktestament.

Na de pauze kwamen door vragen uit de zaal de gevolgen bij echtscheidingen aan de orde en wat dit betekent bij kinderen en kleinkinderen wanneer er samengewoond wordt met een nieuwe partner, al dan niet met kinderen van de nieuwe partner en hoe zit het dan met de eigen woning. Na afloop was er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek met de diverse Vechtstede medewerkers. Brinkman roemde de faciliteiten bij Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld en de Mozaïek waar een onverwacht groot publiek op af was gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.