Home / archiefcentraal / lezing isala publieksacademie diabetes

lezing isala publieksacademie diabetes

Sinds het voorjaar van 2011 is de zorg voor diabeten in het Zwolse ziekenhuis georganiseerd vanuit het Diabetescentrum Isala. Uniek in Nederland is de samenwerking tussen diverse disciplines vanuit één centrum, voor zowel jong als oud. En vooral dat laatste is bijzonder. Want afgezien van diabetes type 2 (ouderdomssuiker) kent Nederland ook veel patiënten met diabetes type 1, een variant die je veelal krijgt op jongere leeftijd. Welke impact heeft dat op een kind, een tiener, de ouders en de omgeving? Wat betekent dit als je 18 jaar wordt en ‘afscheid’ neemt van je kinderarts? En op welke manier speelt onderzoek een rol in het diabetescentrum om aan te sluiten bij de nieuwste ontwikkelingen?

Sprekers zijn kinderarts Loes Veenhuizen en internist Sophie Mijnhout. Beide zijn werkzaam in het Diabetescentrum Isala. Veenhuizen gaat dieper in op de impact van diabetes type 1 op het leven en de omgeving van kinderen, in het bijzonder tieners. Mijnhout geeft een toelichting op de werkwijze van het nieuwe diabetescentrum Isala en de rol die wetenschappelijk onderzoek speelt bij zorgontwikkelingen en -innovaties in het centrum.

De Isala klinieken zijn begonnen met een nieuw initiatief: de Isala Publieksacademie. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. Met de Publieksacademie zet Isala ook de traditie van de lezingenreeks van oud-internist Evert van Ballegooie† voort. Hij was destijds zijn tijd ver vooruit met lezingen op zondag over medische onderwerpen voor een groot publiek. De lezingen van de Isala Publieksacademie vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis.

Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.