Home / archiefcentraal / lezing emslandkampen historische kring dalfsen

lezing emslandkampen historische kring dalfsen

Pieter Albers uit Emmen houdt op maandagavond 14 november om 20.00 uur een boeiende lezing over de Emslandkampen in de Overkant in Dalfsen. De voormalige concentratiekampen zijn vanaf 1933 net over de Duitse grens gebouwd ter hoogte van Drenthe en Groningen.

Juist hier omdat de gevangenen konden worden ingezet bij de ontginning van het grootste moerasgebied van Noord Europa, het Bourtangermoor. In totaal zijn hier 80.000 gevangenen vastgehouden en tussen de 100.000 en 180.000 krijgsgevangenen. Circa 38.000 mensen, voornamelijk Russische gevangenen, overleefden het niet. De entree is € 4,00 incl. koffie/thee. De toegangskaarten zijn vanaf 31 oktober verkrijgbaar in het Historisch Centrum, Ruitenborghstraat 56 in Dalfsen tijdens de openingsuren en in de Overkant.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.