kwartet dudok op het laer ommen

Op het programma staan Mozart’s Strijkkwartet in C, KV 465, Debussy’s Strijkkwartet in g, opus nummer 10 en het Strijkkwartet in Bes nummer 5 van Bartok. Deze serie wordt vooral mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds Podium Kunsten.

De leden van het Dudok Kwartet leerden elkaar in kennen bij het Ricciotti Ensemble. Gedurende de eerste jaren werd het kwartet gecoached door Ferdinand Erblich en Kees Koelmans. In januari 2009 vormde zich de huidige samenstelling van het kwartet. Kort daarop begonned de leden aan een twee-jarige post-graduate opleiding bij het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen. Vanaf deze maand zal het Dudok Kwartet verder studeren als hét voltijd-strijkkwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie, bij Marc Danel.

Masterclasses volgden zij bij het Párkányi Quartet, het Takács Quartet, Gerhard Schulz, Dmitri Ferschtman en Marc Danel. Het Dudok Kwartet gaf eerder concerten o.a. op het Gergiev Festival, de NJO Muziekzomer, het Grachten Festival en het Linari Classic Festival in Toscane. Het Dudok Kwartet speelde verder in het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan het IJ en Muziekcentrum Frits Philips.

Als je dit wilt zien en horen, kom dan naar Landgoed Het Laer, Het Laar 2, Ommen. Het concert is op dinsdag 11 oktober 2011 om 20:00 uur. Losse kaarten kosten 20 euro, voor de jeugd vijf euro. Info en reservering: Hotel De Zon, telefoon 0529-45 55 50. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; echter het aantal plaatsen is beperkt en resevering wordt sterk aanbevolen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.