kunst in nieuw dialysecentrum hardenberg

In het nieuwe, onlangs geopende dialysecentrum Hardenberg van de Saxenburgh Groep, exposeert Willem Komduur uit Haren met zijn schilderijen. Om de cliënten die in het dialysecentrum komen een warme, huiselijke omgeving te bieden tijdens het dialyseren, zijn in de hal, de dialysebehandelkamer, de spreekkamers en het kantoorgedeelte prachtige, kleurrijke schilderijen opgehangen waardoor een bijzondere, natuurlijke sfeer is gecreëerd.

Tekenen is van jongs af aan de grote hobby van Willem Komduur. Later legt hij zich toe op schilderen – vaak in opdracht – van Drentse landschappen en boerderijen. Hij is een autodidact, die geleerd heeft van veel kijken. Hij schildert met olieverf op linnen. Momenteel werkt hij vanuit een fascinatie voor bloemen en bomen en dan met name motieven hiervan. Zijn schilderijen kunnen enerzijds gedetailleerd zijn weergegeven, anderzijds zoekt hij steeds meer naar een abstracte vertaling van deze sferen. Hierdoor krijgt zijn manier van schilderen een extra dimensie met een diepere betekenis.

Met zijn veelkleurige werk laat hij zien, dat het schilderen van bloemmotieven en bomen tot fraaie composities kan leiden. Inspiratie tot het maken van zijn werk verkrijgt hij door zijn eigen tuin en het regelmatig bezoeken van andere tuinen en met name het observeren van bloeiende planten, bloemen en bomen. Tot half december ben je op de dinsdag en donderdag welkom in het dialysecentrum Hardenberg, het Zwingel 1 te Hardenberg, om de expositie te bekijken.

Voor nadere informatie zie: www.willemkomduur.nl en www.dialysecentrumhardenberg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.