kinderen carrousel dalfsen zijn straatwijs

Toet toet

Bij groep 1 en 2 staan het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Daarnaast leren ze waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken. Dit programma onderdeel is door de eigen leerkracht in het speellokaal van de school uitgevoerd.

Blik en klik

Wat kunnen kinderen zèlf doen om hun veiligheid in het verkeer te vergroten? Bij Blik en klik ligt de nadruk op de actieve verkeersveiligheid voor kinderen in groep 3 en 4. Ze leren veilig oversteken en begrijpen waarom ze in de auto een gordel en kinderzitje moeten gebruiken. Deze activiteit werd in de Trefkoele uitgevoerd.

Hallo auto

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Het dragen van een veiligheidsgordel en kinderzitje/zitverhoger komt in deze les aan bod. Op de parkeerplaats nabij de Trefkoele probeerden de leerlingen het remmen in een heuse auto uit. Hierdoor ervoeren ze hoe het is om als automobilist snel te leren reageren.

Trapvaardig

Trapvaardig traint de kinderen van groep 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugtas op. Een situatie, waarmee ze ook te maken krijgen als naar het voortgezet onderwijs in Zwolle en Ommen gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.