kinderboekenweek op basisschool ichtus

Acteur, zanger en schrijver Mark Haayema werd uitgenodigd en hij opende het thema “Superhelden” met zijn zelf geschreven boek: De held van alle helden.

Het speellokaal van de school was gevuld met ongeveer 140 kinderen en een aantal leerkrachten. Mark Haayema begon met het vertellen over hoe een boek tot stand komt. Daarna had hij enkele vragen aan de kinderen over wie nou helden zijn en hoe ze eruit zien. Alle kinderen gaven de standaard antwoorden als Superman, Spiderman, Batman, Mega Mindy met een cape, een masker en een onderbroek over je broek!

Mark las enkele verhaaltjes (in dichtvorm) voor uit zijn eigen boek. Hieruit bleek dat een held niet altijd superstoer hoeft te zijn en dat je ook in gewone kleren heldendaden kunt verrichten. Zelfs als je net even anders bent dan andere mensen, kun je een echte held zijn. Een deel van de opbrengst van het boek “De held van alle helden” komt ten goede aan de stichting De Upside van Down, waar Mark ambassadeur van is. Deze stichting zet zich in voor een positiever beeld van downsyndroom.

Aan het eind van zijn verhaal deelde Mark nog twee dingen uit. Als eerste kreeg elke klas een boek dat was uitgekozen in het thema. Daarnaast kreeg elke leerkracht kaarten met daarop het titelplaatje van Mark’s boek. De bedoeling is, dat de kinderen de komende twee weken heldendaden gaan verrichten op school. Dat kan bijvoorbeeld door iemand te helpen met rekenen of veters strikken. Zodra ze een daad hebben verricht, wordt dit genoteerd op de kaart en krijgen ze deze mee naar huis, om te laten zien, dat ook zij helden kunnen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.