Home / archiefcentraal / kilometers wandelroutes in de gemeente dalfsen

kilometers wandelroutes in de gemeente dalfsen

Netwerk

Ook de langeafstandroutes, zoals het Maarten van Rossumpad, het Vechtdalpad en het Havezathepad zijn in het netwerk opgenomen. In totaal worden 34 verschillende wandelrondjes aangelegd, die een totale lengte vormen van 280 kilometer. De route kan gemakkelijk worden gevolgd doordat er 114 keuzepalen en circa 450 routepalen worden geplaatst. Een keuzepaal is een paal die op een kruising van routes staat zodat de wandelaar een keuze kan maken van de ene route op de andere route (aangeven met een kleur) over te stappen.

De startpanelen, met de routes worden begin volgend jaar geplaatst. De kaart met alle routes is vanaf de officiële opening, planning eind februari 2012, verkrijgbaar. Het Wandelnetwerk Dalfsen wordt gefinancierd door de gemeente Dalfsen en provincie Overijssel. Bij de voorbereiding was er veel medewerking van landgoedeigenaren, waterschap en particulieren. In Twente, Hardenberg en Ommen is het wandelnetwerk al gerealiseerd, nu volgt Dalfsen. De IJsseldelta, Kop van Overijssel en Staphorst volgen volgend jaar.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.