jori koerhuis 250 wedstrijden onder de lat

Jori Koerhuis heeft even op de bloemetjes moeten wachten, maar dit weekend was het dan toch zo ver. Hij had 250 wedstrijden onder de lat gestaan van het eerste van SV Nieuwleusen en dat is een felicitatie waard.

Zaterdag 24 september speelde Jori Koerhuis uit tegen Enter Vooruit zijn 250 ste competitiewedstrijd als basisspeler in het eerste elftal van S.V. Nieuwleusen. Met deze prestatie hoort hij bij de echte toppers als Jan Krul (281 wedstrijden), Ernst Bollemaat, Gerrit Schottert, Arjan Visscher, Klaas Dunnink en Christian Roo. Jori Koerhuis is de 1e doelman in dit rijtje. Maar dat zijn geen van allen keepers.

Twaalf jaar geleden op 11 september 1999 speelde Jori Koerhuis zijn eerste competitiewedstrijd in het eerste elftal. S.V.Nieuwleusen won toen de uitwedstrijd van O.Z.C. met 2-0. Dinant Bollemaat en Henk Visscher waren de doelpuntenmakers. Herman v.d. Belt was de toenmalige hoofdtrainer.

In zijn eerste jaar als eerste elftalspeler werd Jori Koerhuis gelijk kampioen en promoveerde hij naar de tweede klasse. In totaal werd hij drie maal kampioen met het eerste elftal.

In de twaalf seizoenen groeide doelman Jori Koerhuis uit tot een betrouwbare sluitpost. Vorig seizoen was hij, met elf tegentreffers, de minst gepasseerde amateurdoelman van Nederland. Met zijn 31 jaar kan hij nog jaren mee als eerste doelman. Als hij fit blijft komt het record van Jan Krul (281 wedstrijden) binnen bereik.

Een mooie uitdaging voor Jori Koerhuis. Die zaterdag voor de wedstrijd tegen de koploper van de tweede klasse H. V.V.Gazelle Nieuwland, in de bloemetjes werd gezet. Ook ontving Jori de bijbehorende traditionele voetbalbokaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.