Home / archiefcentraal / ik lekker fit kidsrun in hardenberg

ik lekker fit kidsrun in hardenberg

De run in Hardenberg is de derde in een serie van maar liefst tien, die vanaf september tot mei volgend jaar op het programma staan bij diverse hardloopevenementen in de provincie Overijssel.

IK Lekker fit!?

De loop is een aanvulling op het project IK Lekker fit!?, een initiatief van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en de Nederlandse Hartstichting. Het doel van dit programma is het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij leerlingen (en hun ouders) om daarmee bewegingsarmoede en een ongezonde leefstijl tegen te gaan. Aan de hand van de lesmethode ‘Lekker fit!’ wordt aandacht besteed aan gezonde voeding, bewegen en het maken van gezonde keuze’s. In samenwerking met 15 Overijsselse gemeenten zorgen diverse partners, waaronder Sportservice Overijssel en de GGD IJsselland en Twente, voor uitvoering van de lesmethode en sportieve activiteiten op de basisscholen. Door het opzetten van de IK Lekker fit!? Kidsruns komen kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met atletiek en loopsport in het algemeen.

Stoetenslagh Strandcross

Naast de 4 en 10 kilometer en de 500 meter voor de allerkleinsten vindt tijdens de 6e Stoetenslagh Strandcross dit jaar de ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ plaats. Dit is een individuele loop van één kilometer. Er wordt gelopen in twee leeftijdscategorieën; de groep tot en met 9 jaar en de groep van 10 tot en met 12 jaar. Het startschot op vakantiepark Het Stoetenslagh valt om respectievelijk 13.15 en 13.25 uur voor deze twee categorieën. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen, maar als extra stimulans mogen de beste drie van elke categorie deelnemen aan de finale tijdens de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo op 27 mei 2012. Wie zich goed wil voorbereiden kan op 15 oktober deelnemen aan de gratis clinic. Start van deze clinic is bij de receptie van het vakantiepark; duurt een uur en begint om 13.00 uur. Meer informatie over de Strandcross vind je op: www.mm-runevents.nl

FBK-Games en Local Heroes

De FBK-Games Hengelo is hét internationale topatletiekevenement in Nederland. Omdat topsport en breedtesport onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden houdt de stichting Fanny Blankers-Koen Games diverse breedtesportactiviteiten. Eén daarvan is de finale van de IK Lekker fit!? Kidsruns tijdens de Games. “Voor de kinderen een unieke ervaring. Lopen tussen topatleten in een prachtig atletiekstadion voor zo veel publiek is natuurlijk heel bijzonder”, aldus Jan Arie Bijl, directeur van de stichting Fanny Blankers-Koen Games.

Om het nog spannender te maken is ook Local Heroes aangehaakt. Deze stichting waarvan hardloopfenomeen Haile Gebrselassie de belangrijkste ambassadeur is, maakt gebruik van de voorbeeldfunctie van topatleten. De levensomstandigheden in Afrika kunnen alleen verbeteren als de energie en ondernemingsgeest van binnenuit komen. Door atleten die zich realiseren dat zij het verschil kunnen maken voor hun dorp, stad of gemeenschap. Tijdens de FBK-Games organiseert de stichting een ontmoeting met een bekende Afrikaanse topatleet, zoals Gebrselassie. Naast het belang van bewegen en gezonde voeding wordt door de inbreng van Local Heroes een stuk maatschappelijke betrokkenheid gerealiseerd. Zo leren kinderen niet alleen iets over hun eigen gezondheid, maar ook over die van hun leeftijdsgenootjes in Afrika. En door bijvoorbeeld een sponsorloop op school te organiseren loopt iedereen ook nog voor een goed doel.

De vier partners, Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel, FBK-Games Hengelo en Local Heroes, hebben niet de illusie om met dit initiatief een nieuwe Usain Bolt te ontdekken. Het doel is om kinderen in beweging te krijgen door ze kennis te laten maken met atletiek en ze voor deze sport te behouden door goede voorwaarden te scheppen. De Atletiekunie en het Olympisch Netwerk Overijssel zijn ondersteunend bij dit project.

Lees ook

SV Dalfsen presenteert eigen spelersbus

DALFSEN – Op sportpark Gerner is zondagmiddag de SV Dalfsen spelersbus gepresenteerd. De touringcar van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.